Ana içeriğe atla

“ÇOCUKLUĞA GEÇİŞ SORUNLARINA MUCİZE ÇÖZÜMLER”


Bebek eğitiminde 25 yılı aşkın bir süre çalışmış sertifikalı bebek hemşiresi olan Tracy Hogg’un “Çocukluğa Geçiş Sorunlarına Mucize Çözümler” kitabı, doğumdan üç yaşına kadar geçen süreçte beslenme, uyku alışkanlıkları, tuvalet eğitimi, duygu ve davranış sorunlarına kalıcı, akılcı ve uzlaşmacı çözüm yolları sunuyor.

25 yılı aşkın bir süre boyunca 5 binden fazla bebek üzerinde çalışmış sertifikalı bebek hemşiresi olan Tracy Hogg, aynı zamanda bebek bakımı ve bebek sorunları konularında yazan, pek çok annenin tavsiyelerini takip ettiği bir yazar. Hogg'un Gün Yayıncılık'tan çıkan ve Orhan Tuncay’ın çevirdiği "Çocukluğa Geçiş Sorunlarına Mucize Çözümler" adlı kitabı, doğumdan üç yaşına kadar geçen süreçte beslenme, uyku alışkanlıkları, tuvalet eğitimi, duygu ve davranış sorunlarına kalıcı, akılcı ve uzlaşmacı çözüm yolları sunuyor. Anne babalara bebekleriyle birlikte bir kez daha büyüme ve hayattan keyif alma şansı tanıyan bu kitap, ailelere çocuklarını anlamada ve onların bakımında yardımcı olmayı amaçlıyor. Kitap; geceleri deliksiz uyuyan, gündüzleri iştahla yemeğini yiyen, kendi başına sıkılmadan oyun oynayabilen, ne zaman ne istediğini anlayabildiğiniz bir bebek büyütmenin sırrını veriyor.

Kitapta bebeğinizin doğduktan 2-3 yaşına gelene kadar yaşayabileceği uyku, beslenme, davranış, tuvalet eğitimi, memeden kesme, kardeşe hazırlı gibi durumlara pratik çözümler sunan bir bestseller.

Orhan Tuncay, “Çocukluğa Geçiş Sorunlarına Mucize Çözümler” kitabı hakkında Sağlık Dergisi’ne bilgi verdi.



Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1952 doğumluyum. ODTÜ işletme fakültesinde pazarlama konusunda MBA derecesi aldım. Özel teşebbüste çeşitli sektörlerde yöneticilik yaptım. Çevirmenliğin yanı sıra, şiir, hikaye ve roman yazıyorum. Sekiz adet yayınlanmış kitabım var. Bugüne kadar 45 adet kitap çevirdim, çocuk bakımı, satranç, tasavvuf, felsefe, kişisel gelişim, roman. Çeviri dilim İngilizce. Edebiyatla ilgili: www.orhantuncay.com

Kitabı çevirmenizdeki etken nedir?

Kendim doktor olmayı seçmememe rağmen doktorlarla her zaman yakın ilişkim oldu. Bu yakın ilişki hala sürüyor. Annem ve babam doktordular. Üstelik annem de çocuk doktoruydu. Gün Yayıncılıktan böyle bir çeviri talebi gelince konuyu ilgi çekici buldum. Böylece Tracy Hogg başta olmak üzere Gün Yayıncılık’a birkaç yazardan çocuk bakım kitabı çevirdim.

Kitaplarda verilmek istenen mesajlar nelerdir?

Çocuğunuz her neyse, onun daha iyisi olabilmesi için ona yardım edebilirsiniz. Biyoloji bir müebbet hüküm değildir. Tüm insanlar ve hayvanlar hem biyolojilerinin, hem içine doğdukları dünyanın ürünüdürler. Bir çocuk, iyi bilmediği şeyler konusunda düşük bir ilişki eşiğine sahip olduğundan utangaç davranabilir. Ebeveynleri ona, bunu aşabilme stratejilerini öğretebilirler. Bir çocuk, serotonin seviyesi nedeniyle rahatlıkla risk alabilir, ama ebeveynler kendisini kontrol etmesini öğretebilirler. Kısaca, çocuğunuzun mizacını bilirseniz, ileriyi planlarsınız. Çocuğunuzun ihtiyaçlarıyla ilgilenmenin yanı sıra, yaptıklarınızın sorumluluğunu da üstlenmelisiniz.

Kitapla ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Okuyuculardan gelen eleştirilerin yüzde 97’si olumlu ve teşekkür dolu, özellikle uyku, yemek ve davranış konusunda sorun yaşamadıkları ve bu sebeple çocuklarına ve hayata olan bakışlarının değiştiği yönündeki yorumlar çoğunlukta.

Mutlaka herkesin okuması gereken kitap/ müzik/film sizce hangisi?

Foucault Sarkacı- Umberto Eco, Puslu Kıtalar Atlası- İhsan Oktay Anar, Underground:- Emir Kusturica, Otobüs- Tunç Okan, The Wall filmi de mutlaka izlenmeli-Pink Floyd,

Sağlık haberciliği üzerine düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Sağlık haberlerinde nelere dikkat ediyorsunuz?

Diğer tür habercilikler gibi, sağlık haberciliği de, haberciliğin teknolojik özgürleşmesiyle birlikte yaygınlaştı ve özgürleşti. Bu söylediklerim yazarlık için de geçerli. Özgürleşme, isminden de anlaşıldığı üzere yazan ve okuyan açısından iletişim özgürlüğü sağlamakla beraber, okuyucuya seçici olmakta dikkat etme zorunluluğu kısıtlamasını da getiriyor. Okuyucunun her şeyi okumaya vakti yok. Üstelik güvenilir kaynakları da tespit edebilmeli. Özellikle sağlık konusunda güvenilir olmayan kaynaklardan, farkında olmadan, risk oluşturan bilgiler edinilip bunlar uygulamaya konulabilir. Sizin gibi ciddi bilgiler veren ve uzmanlarla ilişkiler kuran sağlık bilgisi kaynaklarına bugün eskisinden daha fazla ihtiyacımız var.

ÇEKİLİŞ BAŞLIYOR!


Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler:

- Blogu izlemeye almak ( yan tarafta siteye katıl yazan yere tık)

- Facebook sayfamı beğenmek (kullanmayanlar için zorunlu değil)

- Bu yazının altına yorum yazmak

Adsız yorumlar dikkate alınmayacak. Adınızı ve mail adresinizi yazarsanız memnun olurum.
1 Mart Perşembe günü saat 23:00'a kadar yorum bırakabilirsiniz. Çekiliş sonucu 2 Mart Cuma sabahı buradan duyurulacaktır.




ÇEKİLİŞİ Harun KARA  KAZANDI. ADRESİNİ İLETTİĞİNDE KİTABI  http://www.gunyayincilik.com/tr/ tarafından gönderilecek.

Yorumlar

merve dedi ki…
Umarım bana çıkar :)
Bahar dedi ki…
Kitabı istiyorum ama yorum bırakma tarihlerinde bir sorun mu var?
merve dedi ki…
ilk yorum benden olsun
lale furkan dedi ki…
bu kıtabı çok istıyordum umarım bana çıkar.
beyAZGELINCIK dedi ki…
bana çıkmalısın kıtap:)
helin dedi ki…
sabırsızlıkla ekliyorum bakalım Aras alabilecek mi bunu.
helin aras tek
NAZİFE KALFA dedi ki…
umarım şans benim olur, sizi canı gönülden tebrik ediyorum böyle güzel paylaşımlarınız için
naznienna@gmail.com
İsa dedi ki…
yine çıkmayacak ama yazdım hadi bakalım
sorumantari dedi ki…
insanları okumaya teşvik eden güzel bir uygulama..tebrik ederim..UMARIM BANA ÇIKAR:))
Harun KARA dedi ki…
Şans olsa çekilişte şans kovalamak yerine kitap yazıyor olurduk.. :D

sahkoli@gmail.com
Nurcan dedi ki…
Merhaba
Bloğunuzu izliyorum.
Facebook sayfanızı beğendim.
https://www.facebook.com/nuyaver
Çekilişe katılmak istiyorum.
Nurcan Uyaver
nuyaver(at)gmail(dot)com
blackdaisy dedi ki…
yine bana çıksın :)
Demet Güven dedi ki…
Güzel bir kitap...
Adsız dedi ki…
ilerde işime yarayacağını düşünüyorum. :)
Unknown dedi ki…
Biz de istiyoruz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge