Ana içeriğe atla

ÜRETMEK İÇİN BAHANE ARAYIN!


Girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü üzerine odaklanarak, çeşitli örnekler veren Ahmet Şerif İzgören, LÖSEV'in kurucusu Dr. Üstün Ezer ve Manisa'da üroloji uzmanı Dr. Fahrettin Er'in başlattığı kampanya ile yaptığı orman başarısını örnek gösteriyor.

Son dönemlerde insanlar sürekli olumsuz koşulları dile getirerek, bulundukları ortamın kötülüğünden şikayet ediyor. Peki bu durumu değiştirmek için neler yapılıyor? Olumsuz koşullarda kimler neler başarmış? Diğer kitaplarından farklı olarak yazar Ahmet Şerif İzgören, bu kitabında girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü değerlerini vurgulayarak okuru toplumsal gelişime davet ediyor.

Ahmet Şerif İzgören kapattığımız gözlerimizi açmamızı ve gerçekleri görmemizi sağlayarak, “Nasıl adam olunur?”, “Ülkeye nasıl daha faydalı olunur?” gibi sorulara yaşanmış hikâyelerle cevap veriyor. Elma Yayınevi tarafından basılan "Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı" isimli kitap, insanların neler üretebilirim sorusunu akıllara getiriyor. Kitap sohbet havasında yazıldığı için kısa sürede okunuyor.


LÖSEV Nasıl Kuruldu?

Birçok kişinin ismini duyduğu ancak kimin yaptığını akıllarına getirmediği başarıları anlatıyor. LÖSEV'i sadece isim olarak duyarken, Dr. Üstün Ezer'in bilinmeyen ve merak edilmeyen hikayesini anlatıyor. Nasıl LÖSEV'i kurduğunu kısıtlı olan durumlarda nasıl başardığını örnek veriyor. İçinde bulunulan durumların düzeltilemese de en azından örnek olunması gerektiğinin altı çiziliyor. Bir kütüphaneci, eşeğiyle kitap dağıtıyor. Bir polis, çocuklara puan kartı veriyor. Herkes görüyor, bir asker fark ediyor. Birileri uçakla ağaç dikiyor. Bir turşucu var ki, seyyarı saraya çeviriyor. Bir taksici, seminer veriyor. Bir kaymakam, delik ayakkabıyla geziyor. Kahramanların bazen adları duyulmaz; pelerinleri ve süper güçleri olmaz, arabaları konuşamaz. Hatta kahraman olduklarının farkında bile değildirler. Merak ettiniz değil mi?

Doktordan Meyve Çekirdeğinden Orman

Manisa'da üroloji uzmanı Dr. Fahrettin Er'in herkesin attığı meyve çekirdeklerinden nasıl orman oluşturduğunu, turşu suyu satan bir satıcının nasıl seyyar satıcı olurken fark yarattığını gözler önüne seriyor. Dürüstlüğün, adaletli olmanın ve üretmenin önemi dile getiriliyor. "Bilginin ışığını yaymaya geliyoruz" sloganıyla başlatılan Türkiye Uğur Böcekleri (TUP) Projesi anlatılıyor. TEMA, LÖSEV, TUP gibi kuruluşlarda çalışarak faydalı olmak gerektiği akıllara kazınıyor. Kitapta yolsuzluklara tepki gösteriliyor. Doğru yolu izlemek yerine neler yapıldığını ve sonunda ne durumdan ne kötü hallere gelindiğinin de örneklerine yer veriliyor.

"Kişisel Gelişmeyin, Toplumsal Gelişin"

Ahmet Şerif İzgören kitabı ile ilgili şunları söylüyor: "Bu kitabı kişisel gelişmeyin diye yazdım, toplumsal gelişin. Etrafa da gram katkınız olsun. Ülkede işsizlik falan yok, bilgisizlik var. Girişimci ruhumuz yok olmuş durumda. Herkes işini idareten yapıyor.

Siz de Bazen Başaramayabilirsiniz, Ama En Azından Örnek Olursunuz

Düzeltmeyi başaramayabilirsiniz, ama en azından örnek olursunuz. Küçük Ahmet’i bir ustanın yanına verirler, iş öğrensin diye. Usta deli mi, dahi mi belli değil; devamlı uçmaya çalışan bir adam. Etraftaki tüm ustalar dalga geçerler. Bir gün kanat takıp atlar usta, çırağının gözleri önünde düşer ölür. Ustayı tanımıyorsunuz ama çırağı tanıyorsunuz. Hazarfen Ahmet Çelebi. Siz de bazen başaramayabilirsiniz, ama en azından örnek olursunuz. Bunun adı zaten başarmak. Dostlar, rüyalarınız gerçek olsun ister misiniz? E, o zaman, önce bir uyanın. Kendini acayip ciddiye alıp işini ciddiye almayan insanlar topluluğu olduk. Keşke ciddiye aldığımız şey kendimiz değil, işimiz olsa.

Pelerininizi Kendiniz Bağlayabildiğiniz Sürece Gerçek Bir Süpermen Olabileceğinizi Göreceksiniz

“Noel Baba yalan Mustafa Amca ise gerçek Geyikler yerine eşeği var. Eşek de daha gerçek, Mustafa Amca da” Okurken pelerininizi kendiniz bağlayabildiğiniz sürece gerçek bir süpermen olabileceğinizi göreceksiniz. Ayaklarınızın yere bastığından emin olun. Gerçekten uçabilirsiniz."

ÇEKİLİŞ BAŞLIYOR!

- Blogu izlemeye almak ( yan tarafta siteye katıl yazan yere tık)

- Facebook sayfamı beğenmek (kullanmayanlar için zorunlu değil)

- Bu yazının altına yorum yazmak

Adsız ve mail adresi olmayan yorumlar dikkate alınmayacak. Adınızı ve mail adresinizi yazarsanız memnun olurum.

19 Şubat Pazar günü saat 23:00'a kadar yorum bırakabilirsiniz. Çekiliş sonucu 20 Şubat Pazartesi sabahı buradan duyurulacaktır.

ÇEKİLİŞİ Merve KAZANDI. ADRESİNİ İLETTİĞİNDE KİTABI GÖNDERECEĞİM

Yorumlar

Adsız dedi ki…
En üretken ve cin fikirli insanlardan biride Türk insanı. Özellikle Karadeniz´de zorlu koşullarda bulunan çare örnekleri ilgi çekicidir. İnsanımız cesaret bulsa ve birde son ana kadar bekleyip işlerini sıkıştırmasa bu konuda örnek gösterilen en iyilerinden olurduk. Geç kalmış değiliz tabiki.

Gökhan KAVUNCUOĞLU
gokhankavuncuoglu@gmail.com
Gördü Bihter dedi ki…
merhaba.yazınızı keyifle okudum.süpermeni merak ettim :)
Buyulu_Biyolog dedi ki…
Maalesef bazı hastalıkların içeriğini yaşamadan bilinmiyor.Ama her ne kadar bilmesekte toplum için hem tehdit içeren hastalıklar için ufakta olsa yardımda bulunulması dileği ve tüm LÖSEV ve diğer kuruluşta hasta yapan kardeşlerimiz,çocuklarımız ve büyüklerimize acil şifalar diliyorum..

Harun KARA.. harun.kara@yahoo.com
yelizzz dedi ki…
Ahmet şerif izgören'i okumak büyük keyif.. umarım bana çıkar..

yelizzz
yelizim17@hotmail.com
Aranea dedi ki…
Cok ilginc ve guzel bir kitaba benziyor. Okumak isterim.
Unknown dedi ki…
Ahmet Şerif İzgören'in Avcunuzdaki Kelebek kitabını yeni bitirdim, çok beğendim ve bloğumuzda yorumladım Eminim ki bu kitabı da oldukça öğretici olmuştur. Kime çıkarsa çıksın o kişinin fazlasıyla istifade edeceğine inanıyorum. Belki o şanslı kişi beyaz kitaplık olur :)
Unknown dedi ki…
Adımı ve mail adresimi yazmayı unutmuşum :)
Merve
afdmrw@gmail.com
Adsız dedi ki…
Merhaba
Bloğunuzu izliyorum.
Facebook sayfanızı beğendim.
Çekilişe katılmak istiyorum.
http://www.facebook.com/nuyaver
Nurcan Uyaver
nuyaver(at)gmail(dot)com
merve dedi ki…
ben de çekilişe adayım:)
ne var ne yok ? dedi ki…
denizhazal@hotmail.com.tr
izlemeye aldımmm sizi :)
ben de varım
bütün şartlar tamam

kovakadiniyimben@gmail.com
L@L dedi ki…
bende varım! mrvksm@hotmail.com
bol şanslar!
nazo dedi ki…
Ben de ben de :)

nazoyla@gmail.com
selindrk dedi ki…
şerif hocanın kitaplarını çok beğeniyorum çok isterim kazanmayı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...