Ana içeriğe atla

8 SAAT UYKUYA KARŞI

Uyku saatinin dayatıldığını ve bunun önüne geçmek için “Sadece Aptallar 8 Saat Uyur” kitabını yazdığını belirten Erdal Demirkıran, “Verilen hayatınızı lütfen başkalarını taklit ederek değil kendinizi gerçekleştirmek için yaşayın" diyor

“İdeal Uyku Süresi: Kişinin en az uyku ile kendisini en dinç, sağlıklı ve maksimum düzeyde randımanlı olarak gördüğü, hissettiği süredir” diyen Erdal Demirkıran, “Verilen hayatınızı lütfen başkalarını taklit ederek değil kendinizi gerçekleştirmek için yaşayın" diyor. Erdal Demirkıran, “Sadece Aptallar 8 Saat Uyur” kitabı Kashna Kitap Ağacından çıktı. Demirkıran, kitabıyla ilgili doktorların hayatlarına ekstra zaman katmandan dolayı buluşlarını umduklarından daha önce gerçekleştirdiklerine dair birçok haber aldığını belirtti.

Erdal Demirkıran, “Sadece Aptallar 8 Saat Uyur” kitabı hakkında Sağlık Dergisi’ne bilgi verdi.

Kitabınızı yazmanızdaki etken nedir?
İşte “Sadece Aptallar 8 Saat Uyur” da sanayi devrimi sırasında İngiltere’de ortaya atılan bir safsatanın hızla yayılarak günümüz insanlığını da çepeçevre kuşatmış bir deli saçması uydurmaca olduğunu görmemden dolayı başta ülkemiz insanları olmak üzere tüm insanlığı bundan kurtarmak adına yazmış bulunmaktayım.

Kitapta vermek istediğiniz mesaj nedir?
“Sadece Aptallar 8 Saat Uyur” kitabında okuyucuma yapılan dayatmalara dayanmalarını, kendi tepkilerini ortaya koymalarını, bir yerde kendi doktorunun kendilerinin olmasını istiyorum. Bu nedenle de diyorum ki; İdeal Uyku Süresi: Kişinin en az uyku ile kendisini en dinç, sağlıklı ve maksimum düzeyde randımanlı olarak gördüğü, hissettiği süredir.


Okurlarınıza iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?
Beş milyar yıllık dünyanın 100 yıllık bir zaman dilimde bir seferliğine verilen hayatınızı lütfen başkalarını taklit ederek değil kendinizi gerçekleştirmek için yaşayın. Ancak bu şekilde ölümsüz, kalıcı ve umut bağlamaya değer işler yapmak için kullanabilir ve bunu böyle başarabilirsiniz.

Kitabınızla ilgili nasıl tepkiler aldınız?
Zamanın yetmediğini söyleyen günümüz gençliği ve çalışanları için biçilmiş kaftan oldu bu kitabım. Mühendis ve doktor gibi insanlık adına çalışan, çabalayan kesimden hayatlarına ekstra zaman katmandan dolayı buluşlarını umduklarından daha önce gerçekleştirdiklerine dair birçok haber aldım. Bu da beni ve ekibimi oldukça şevklendiren ve önyargıların üzerine her seferinde daha azimle gitmemizi sağlayan bir güç oldu aynı zamanda.

Kitabınız yazar olarak size neler kazandırdı?
Zaten az uyuyan biriydim bu kitabımdan sonra daha da az uyuyan biri oldum. Ve bu da bana ekstradan verilmiş bir zaman hatta bir hayat gibi oldu.

ÇEKİLİŞ BAŞLIYOR!

Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler:

- Blogu izlemeye almak ( yan tarafta siteye katıl yazan yere tık)

- Facebook sayfamı beğenmek (kullanmayanlar için zorunlu değil)

- Bu yazının altına yorum yazmak

Adsız yorumlar dikkate alınmayacak. Adınızı ve mail adresinizi yazarsanız memnun olurum.

6 Mayıs Pazar günü saat 23:00'a kadar yorum bırakabilirsiniz. Çekiliş sonucu 7 Mayıs Pazartesi sabahı buradan duyurulacaktır.

Kazanan Havva ( Ey dost) kazandı. Adresini ilettiğinde kitabı göndereceğim.  

Yorumlar

Ahmet Yazanel dedi ki…
Çekiliş için yorum :))
Unknown dedi ki…
selamlar bütün sartları yerine getirdim nur içten yasemin_nur35_@hotmail.com
Msrf Designs dedi ki…
Beni en çok ilgilendiren şeylerden biri rüyalar. Bazen sadece o rüyaları çok sevdiğim için uyumayı çok seviyorum. :)Birkaç saniye içinde birkaç saate sığmayacak olayların yaşanması müthiş ilgi çekici geliyor bana. Bu mekanizmanın tamamen çözülebilmesini ve ben de öğrenmeyi çok isterim.

Müşerref Özdaş
Harun KARA dedi ki…
Nasrettin Hoca'nın da söylediği gibi:"Ya tutarsa".Ben de şansımı deniyorum.Ya tutarsa!..

sahkoli@gmail.com
uur bocee dedi ki…
Bu kitap tam benlik çok uyuyorm yetmiyor, az uyuyorm yetmiyor belki bu kitapla tam ayarını tutturabilirim :)bu defa şans bana gülsün ve kitap benim olsun lütfenn :)
havva_vtnsvr@hotmail.com
merve dedi ki…
Merak ettiğim bir kitap, umarım ben kazanırım :)
Özgen U. dedi ki…
Umarım kazanan ben olurum çok ilginç bir kitap

roadrunner5675@hotmail.com
Gökçe.v. dedi ki…
Erdal Demirkıran'ın kitapları hem çok ilginç hem de çok eğlenceli, umarım şans bana güler..

gokce_v@hotmail.com
Gökhan KAVUNCUOĞLU dedi ki…
8 saat uyku ihtiyacı bünyeyle mi alakalı yoksa psikolojik mi emin değilim. Bazı çok üretken gördüğüm insanlar günde en fazla 4 saat uyku uyuyormuş.

gokhankavuncuoglu@gmail.com
blackdaisy dedi ki…
benim olmalısınnnnn
Demet Güven dedi ki…
Sanırım ben bi aptalım :)
Gülçiçek dedi ki…
Umarım bana çıkar=)
HATİCE dedi ki…
Umarım kitabınızdan herkes yararlanabilir ve kendine ve dünyaya daha çok katkıda bulunabilir. Hatice Kılıçaslan
www.facebook.com/psikologg1 dedi ki…
karakter olarak çok iddialı ve ilginç bir yazar...

Ahmnet Ali ÇELİK
a.alicelik@hotmail.com
duygu dedi ki…
SARTLAR TAMAM
fatihduygu@hotmail.com
dctrgul dedi ki…
erdal demirkıranın adalet bakanlığının düzenlediği bir hizmet içi eğitim programına katılmasıyla almıştım bu kitabı :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi