Günlük hayatta daha mutlu yaşamak için neler yapılabileceği bilimsel gerçeklerle gözler önüne seren Harvard Üniversitesi'nde Pozitif Psikoloji üzerine dersler veren Dr. Tal Ben-Shahar, “Daha Mutlu Yaşamak” kitabında “düşünme zamanı”, alıştırmalar ve farklı örneklerle mutluğun yollarını ele alıyor
“Nasıl daha mutlu olunabileceği” sorusuna bilimsel araştırmalara dayalı, somut ve güvenilir bilgilerle desteklenmiş yanıtlarını “Daha Mutlu Yaşamak” kitabında toplayan Harvard Üniversitesi'nde Pozitif Psikoloji üzerine dersler veren Dr. Tal Ben-Shahar, uzun yıllar boyunca yaptığı araştırmalar sonucunda mutluluğun öğrenilebilir olduğunu söylüyor. Ben-Shahar , günlük hayatta yapılabilecek uygulamalar vasıtasıyla insanların şimdiki hallerinden çok daha mutlu olabileceğini kitabında ele alıyor.
“Mutluluğa Ancak Çaba Sarf Edilerek Ulaşılır”
Elma Yayınevi tarafından yayınlanan kitabın her bölümünde sunulan mutlulukla ilgili aydınlatıcı bilgileri okuduktan sonra uygulaması kolay alıştırmaları günlük yaşamınıza uygulanabilecek şekilde sunuluyor. Kitapta, kalıcı mutluluğun mümkün kılabilecek önerilerde bulunulurken, mutluluğun pozitif düşünmek ve davranmakla mümkün olabileceği savunuluyor. Hayata anlamlı bir değişiklik getirecek kestirme yollara inanmadığını belirten Ben-Shahar, kitabının mutluluğa dair düşünce ve uygulamalara dayandığını, mutluluğun ancak çaba sarf edilerek ulaşılan bir durum olduğunu söylüyor.
Aristo: “Mutluluk yaşamın anlamı ve amacı, insanın varoluşundaki asıl hedef”
‘Mutluluk nedir?”, “Nasıl elde edilir?”, “Ben mutlu muyum?”, “Nasıl daha mutlu olabilirim?” gibi sorularını ele alındığı kitapta, ideal mutluluğa ulaşmanın yolları “Düşünme zamanı” ve “Alıştırmalar” başlıkları altında ele alınıyor. Mutlu olmak için bugünle gelecek arasında mutlaka bir uyum olması gerektiğini söyleyen yazar, “Hamburger Modeli” adını verdiği kuramda dört farklı insan tipi ele alınıyor.
“İlişkilerde Her Türlü Duygu, Düşünce ve Sevincinizi Paylaşın”
Mutlu olan insanın hayatta bir amacı olduğu ve olumlu duygular içinde yaşadığının üzerinde durulan kitapta, materyalist olmanın sanıldığının aksine insanlara mutluluk getirmediği çeşitli örnek ve bilimsel verilerle okuyuculara sunuluyor. Mutlu olmak için aktif olarak mücadele etmenin ve bir hedef belirleyip ona ulaşmak için çeşitli girişimlerde bulunmanın önemli olduğu ancak öğrenmenin verdiği zevkin alınmasının önemine işaret ediliyor. İş yaşamında ve ilişkilerimizde mutlu olmanın yolları ele alınan kitapta, ilişkilerde her türlü duygu, düşünce ve sevincimizi paylaşmak gerektiği söyleniyor.
“Mutluluğun Yollarından Biri de Kendi Değerini Bilmekten Geçiyor”
Mutluluğa ulaşmanın yollarından birinin de kendimizi değerli hissetmek olduğunu söyleyen yazar, kendi değerinin farkına varmayan insanların yaşamlarının olumsuz yönde etkilendiğine işaret ediyor. Yazar ayrıca, “Zaman makinesi” alıştırması ile insanların yaşamlarındaki öncelikleri fark etmelerinin önemini vurguluyor.
ÇEKİLİŞ BAŞLIYOR!
Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler:
- Blogu izlemeye almak ( yan tarafta siteye katıl yazan yere tık)
- Facebook sayfamı beğenmek (kullanmayanlar için zorunlu değil)
- Bu yazının altına yorum yazmak
Adsız yorumlar dikkate alınmayacak. Adınızı ve mail adresinizi yazarsanız memnun olurum.
18 Mart Pazar günü saat 23:00'a kadar yorum bırakabilirsiniz. Çekiliş sonucu 19 Mart Pazartesi sabahı buradan duyurulacaktır.
Yorumlar
zynpuyr@ymail.com
tugbainceel@hotmail.com
By Ask_Sarabi
sahkoli@gmail.com
Bloğunuzu izliyorum.
Facebook sayfanızı beğendim.
Çekilişe katılmak istiyorum.
https://www.facebook.com/nuyaver
Nurcan Uyaver
nuyaver(at)gmail(dot)com