Ana içeriğe atla

OTTO BOCK ANKARA OFİSİ AÇILDI

Otto Bock firmasının Ankara Ofisi görkemli bir tören ile açıldı. Törene katılan Otto Bock Doğu Avrupa, Ortadoğu Afrika Başkanı Karl Heinz Burghardt, Sağlık Dergisi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Protez- Ortez alanında lisans eğitimi hazırlıklarının yapıldığının müjdesini verdi.

Otto Bock firmasının Ankara Ofisi görkemli bir tören ile açıldı. Törene, Otto Bock Türkiye Genel Müdürü Hasan Ürey, Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, ISPO Türkiye ve Türkiye Protez-Ortez Bilim Derneği Derneği Başkanı Profesör Doktor Serap Alsancak, Ortopedik Protez ve Ortezciler Derneği Başkanı Mustafa Gültekin, Otto Bock Doğu Avrupa, Ortadoğu Afrika Başkanı Karl Heinz Burghardt ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz katıldı.
Otto Bock Türkiye Genel Müdürü Hasan Ürey, servis hizmetleri gibi tüm faaliyetlerin yürütülmesinde kullanıcıya daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ankara’da ofis açtıklarını belirtti. Ürey, bu ofiste mesleki eğitim, mezuniyet sonrası eğitim ve yeni ürünlerde teknik bilgilerle ilgili sürekli seminerlerin düzenleneceğini dile getirdi.


91 Yıldır Sektörde…
Otto Bock Doğu Avrupa, Ortadoğu Afrika Başkanı Karl Heinz Burghardt Sağlık Dergisi’ne özel açıklamalarda bulundu. 91 yıl önce kurulan firmanın kurucusu olan Otto Bock’un ismini taşıdığını söyleyen Burghardt, Otto Bock’un seri üretime geçen ve ortopedi endüstrisini ilk kuran kişi olduğunu belirtti. Firmanın kuruluşundan bu yana bilgi ve gelişmelerini hastaya en iyi hizmeti sunacak şekilde oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Burghardt, araştırmaların devam ettiğini söyledi. Burghardt, ürünlerini uzvunu kaybeden bir kişinin ihtiyacını sağlayacak şekilden doğala yakın olarak üretildiğini ifade etti.


“Protez Ortez Lisans Eğitimi Hazırlıkları Yapılıyor”
Türkiye ile işbirliğinin yıllar öncesine dayandığını dile getiren Burghardt, amaçlarının sadece ürün satmak olmadığını, aynı zamanda bilgi ve birikimlerini işbirliği yaptıkları kurumlara aktarmak olduğunu vurguladı. Burghardt, “Amacımız alt yapı hazırlayarak, birlikte Protez ve Ortez endüstrisini bir anlamda geliştirmek, kalkındırmak ve eğitime katkıda bulundurmak. Eğitim alanında da çalışmalarımız var. Örneğin önde gelen bütün üniversitelerle işbirliğimiz var. Protez ve Ortez teknikerliğini, kurumsallaştırmak ve geliştirmek istiyoruz. Bu mesleğe daha yüksek bir diploma derecesi kazandırmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Protez- Ortez teknikerliği üzerine gelişmeler ve Protez- Ortez Teknik Lisesi de bizim katkılarımızla kuruldu. Şimdi de 4 yıllık lisans programı hedefliyoruz. Almanya’da Protez ve Ortez teknikerliği üzerinde bir unvan var, sonrasında ustalık eğitimi alınabiliyor. Ustalık eğitimi bitirme projesiyle tamamlanıyor. Bir de lisans tamamlayıp Protez- Ortez üzerine mühendislik eğitimi alınabiliyor. Ancak, Türkiye’de bu mümkün değil ve mevcut olan konsepti uyarlamaya çalışıyoruz. Tabii bu çok kolay olmuyor. Alınan diploma ile uluslararası kurumlarca tanınmasını hedefliyoruz. Böylece Türkiye’deki okullardan mezun olanlar, farklı ülkelerde çalışabilmeli” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge