Ana içeriğe atla

VAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülen, Van Devlet Hastanesi’nde yenilikler hız kazandı.

1943 yılından bu yana 50 yatak kapasitesiyle hizmet sunan Van Devlet Hastanesi, 2008 yılında yenilenerek modern ünite, uzman kadrosu ve 419 yatak kapasitesiyle bölgenin sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilir duruma gelmiştir. Van Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yeni bir kimlik kazanmıştır.
70 yıldır bölgesel çapta sağlık hizmeti sunan Van Devlet Hastanesi başta Van olmak üzere Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş il ve ilçelerinden hasta sevkini karşıladıklarını dile getiren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, “ 60 poliklinik, 419 yatak kapasitesi, 78 doktor, 170 hemşire, 76 yardımcı personelden oluşan 512’si kadrolu olmak üzere, toplam 928 çalışan ile hizmet vermekteyiz. Yanık tedavi merkezi, kanser erken teşhis merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi, bölge laboratuarı, modern görüntüleme merkezi ve 19.486 metre karelik alan kapasitesiyle yoluna devam edecektir. Ayrıca 2007 yılında İpekyolu üzerinde temeli Milli Eğitim Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından temeli atılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin altyapısını oluşturma çalışmalarımız sürmektedir’’ şeklinde konuştu.

Yeni Hizmet Dönemi
Yenilenen Röntgen ünitesinin hizmete girmesiyle uygulanan randevu sisteminin tarihe karışacağını belirten Çıkman, “Artık hastanemizde, 'Bugün git, yarın gel' anlayışı yerini 'Bugün gel, bugün git' sloganı alacaktır" dedi. Röntgen ünitesini çağın sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek yapıya ve görünüme kavuştuğunu ifade eden Çıkman, görüntüleme ünitesine aldıkları 2 adet Dijital Röntgen, 1 adet Multislice Tomografi ve Manyetik Rezonans (MR) cihazları ile birlikte tetkikleri günlük yapılacağına dikkat çekti.
Her hekime bir poliklinik, hekim seçme hakkı ve hasta merkezli hizmet prensibiyle çalıştıklarını dile getiren Çıkman, hastaneden randevu talebinde bulunan hastaların yüzde 70’inin tercihinin internet olduğunu vurguladı. 60 poliklinik ile hizmet veren hastanede, her gün 2500 hastaya poliklinik yapıldığını ifade eden Çıkman, bu rakamın her ay 60 bine ulaştığını kaydetti.

Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesine Ziyaret
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Başhekim Dr. Öztekin Çıkman ve hastane idarecileri tarafından karşılanan Vali Özdemir Çakacak hastane gezisi sırasında ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ çerçevesinde Van’ın Bölge Sağlık Üssü olarak hizmet verdiğini belirtti. Yanık Merkezinin bölgenin büyük bir eksikliği olduğunu, hastaların yıllardır zorunlu olarak Erzurum ve Diyarbakır illerine sevk edildiğini belirten Çakacak, “Bundan sonra tüm bölge illere hizmet verecek olan çağdaş ve ileri teknolojik donanımları ile kurulan bu merkezle hastalar bölge dışına artık sevk edilmeyecek” dedi. KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) ziyaretlerinde İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, bu merkezin ülke genelinde 31 ilde kurulduğunu bildirdi. Hedef 15-49 yaş arası kadınlarda serviks kanseri ve meme kanserinin erken teşhisine yönelik taramalar olduğunu işaret eden Özer, mutlak şekilde tüm bayanların bu merkeze gelerek, ücretsiz taramadan geçebileceklerini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge