Ana içeriğe atla

ESKİŞEHİR SAĞLIK MERKEZİ OLUYOR

Eskişehir’e yapılacak kampus hastanenin yapımı için iki alanın belirlendiğini söyleyen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, yapılacak hastaneler ile toplam 2 bin 100 yataklı kampus olacağının müjdesini verdi.

Eskişehir’deki hastanelerin bulunduğu binaların çok eski olduğunu ve nitelikli yatak seviyesinin çok düşük olduğunu ifade eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, Sağlık Bakanlığı’nın duruma el koyarak hastaneleri yenileme kararı aldığını söyledi.
Eskişehir’deki tüm hastanelerin yeniden yapılandırılacağını kaydeden Fidan, “Bu planla birlikte mevut durumda bir hasta yatağına 30 metrekare kapalı alan düşerken , yeni yapılacak hastanelerde bir yatağa 150 ile 200 metrekare alan düşüyor. Yaklaşık aynı yatak kapasitedeki bir hastaneyi, dört beş kat büyüklüğünde yapıyoruz. Mesela 500 yataklı bir hastane 100 bin metrekare kapalı alana sahip oluyor. Bizim devlet hastanemiz 500 yataklı. 25 bin metrekare kapalı alanı var. Onun dört katı büyüklüğünde bir hastane olacak” dedi.

Kampüs Hastaneler Yunus Emre Devlet Hastanesi ile Aşağı Söğütönü’nde
Neler yapılmasıyla ilgili uzunca süredir çalışmaların devam ettiğini belirten Fidan şunları kaydetti: “Bunun için geniş arazilere ihtiyaç var. Çünkü ileriki yıllarda da alan darlığı yaşamamamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığı bu iş için en azından 200 bin -300 bin metrekare, idealinde 500 bin metrekare arsalar istiyor. Yeni hastanelerin geniş arazilere yapılması gerekiyor. Bununla ilgili elimizde Yunus Emre Devlet Hastanesi ile çevre yolu arasında bulunan 100 bin metrekarelik bir arsa var. Bir de Aşağı Söğütönü bölgesinde 200 bin metrekarelik sağlık alanı olarak çevrilmiş bir alan var. Bunun yanında da acaba daha uygun bir yer bulabilir miyiz diye araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an için net olan Yunus Emre Devlet Hastanesi arazisi ile Aşağı Söğütönü’ndeki arazi. Sağlık Bakanlığı da buralara yapılabileceği talimatını verdi.”


“Bu Sene Proje Alım İhalesi Tamamlanacak”
Eskişehir’in kampus hastanelere çok ihtiyacı olmadığı düşüncesi ile projenin yavaş ilerlediğini dile getiren Fidan, “Büyük ihtimalle bu sene projelendirilecek, seneye de temelleri atılacak. Eski hastanemiz kalmayacak. Bu hastanelerin yapımı bittikten sonra personelimizle yeni hastanelere taşınacak. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin ön tarafındaki bahçeye 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 300 yataklı genel hastane yapılacak. Bu binanın yaklaşık kapalı alanı 120 bin metrekare olacak. Sağlık Bakanlığı şu anda proje alım ihalesine çıktı. Daha önceden planlıyorduk, şimdi proje alımına çıktı. Bu sene proje alım ihalesi tamamlanacak. Yunus Emre Devlet Hastanesi bahçesindeki proje TOKİ tarafından yapılacak. 2011 yılında TOKİ ihaleye çıkacak. 2011 yılında başlarsa 2013 yılında hizmete girecek diye düşünüyorum. Bunun yanında ayrıca, 120 bin metrekare kapalı alana 700 yataklı genel hastane, 200 yataklı onkoloji hastanesi, 200 yataklı kardiyovasküler hastanesi, 200 yataklı psikiyatri hastanesi ile 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi yapılacak. Bunlarda bahsettiğim kampus hastane arazisine yapılacak. Proje, Devlet Planlamadan geçti. Başbakanın onayında. Başbakan onayladığında Kamu Özel Ortaklığı modeli ile yapımına başlanılacak” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge