Ana içeriğe atla

ÖZKAĞNICI: “2008 YILI MERAM TIP FAKÜLTESİ’NİN YILI OLACAK”

Sağlık Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, 2008 yılında fakültelerinin bir çok yeniliğin altına imza atacağını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı,
2007 yılında 482 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini, 52 bin hastanın da yatarak tedavi gördüğünü bildirdi. Aynı dönemde 25 bine yakın ameliyat gerçekleştirdiklerini kaydeden Özkağnıcı, “Hastanemizde 2008 yılı içerisinde radyoterapi merkezi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, nükleer görüntüleme merkezi, kanser hastaları için büyük öneme sahip olan PET/BT cihazı ve kemik iliği nakil merkezi de hizmete sunulacak. 2008 yılında hastalara ait her türlü bilgi de arşivlenerek elektronik ortamda saklanabilecek’’ dedi.

2008 yılı içerisinde 13 deney ve 1 kalibrasyon laboratuarı için yeterlilik belgesi (EN ISO 17025) almayı hedeflediklerini vurgulayan Özkağnıcı, bu anlamda Konya’da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Başhekim Prof. Dr. Özkağnıcı, çalışmalarının 2008 yılı ilk yarısı içinde tamamlanacağını, böylelikle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Laboratuarlarının Avrupa standartlarında donanım, ölçüm ve deney imkanına kavuşacağını söyledi.

EN ISO 17025 standardı ile Konya’da bir ilk gerçekleşecek
Deney ve kalibrasyon laboratuarları akreditasyon çalışmalarının, yaklaşık 2 ay önce başladığını kaydeden Prof. Dr. Özkağnıcı, ancak personelin özverili çalışması sayesinde kısa zamanda önemli bir mesafe katettiklerini belirtti. Prof. Dr. Özkağnıcı, “Tüm personelimize Yeterlilik Belgesi’nin (EN ISO 17025) yasal standardı ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Hastanemiz bünyesinde bulunan 13 deney ve 1 kalibrasyon laboratuarının iç yerleşim planları hazırlandı. EN ISO 17025 standardına uygun deney ve test metotları hakkında laboratuarlar personeli bilgilendirilmeye başlandı. Yetersiz olduğu gözlemlenen personele ise eğitim seminerleri vererek bu alandaki eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız” dedi.
Özkağnıcı, eğitimlerin tamamlanmasının ardından laboratuarlarda görevli personele ‘Başarı Belgesi’ de vereceklerini bildirdi.

Prof. Dr. Özkağnıcı, hastanelerinin geçtiğimiz yıllarda aldığı kalite belgelerini ise şöyle sıraladı: “23 Ocak 2007’de TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, 09 Nisan 2007’de TS 18001:2005 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, 16 Nisan 2007’de TS EN ISO 14001:2005 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ile Türkiye’de ilk kez 21 Eylül 2007’de ise TS ISO/IEC 27001:2006 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almıştı.”

Konya’da İlk PET/BT cihazı Meram Tıp Fakültesi’nde hizmete girecek
Hastaneleri bünyesinde yapım çalışmaları süren Konya’nın en büyük Nükleer Tıp Merkezi’nin, gelecek ay hizmete açılacağını kaydeden Prof. Dr. Özkağnıcı, bu merkezin Konya’dan metropol kentlere hasta akışını durduracağını ifade etti. Özkağnıcı, söz konusu merkezde, kanser hastalığının vücuttaki yayılımını takip edebilen dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip PET/BT cihazının da bulunduğunu belirterek, “Bu cihazımızda Konya’da bir ilk özelliği taşımaktadır. Yakın tarihte bu cihazımızı da Konya ve çevre illerden gelen hastaların hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge