Ana içeriğe atla

SEKTÖRE “ÖRNEK” BAKIŞ AÇISI


Sağlık sektöründe 15 yıldır hizmet verdiklerini ve her zaman kalitenin birinci öncelikleri olduğunu belirten Cosmo Plus Kozmetik Genel Müdürü Murat Küçükoğlu, “Sektördeki sorun ancak firmaların birlikte hareket etmesiyle çözülebilir “Her an bir şeyler kanunen değişecek” diye tedirginiz. Çünkü son yıllarda sektörümüzde Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliklerde ciddi istikrarsızlıklar mevcut. Bundan dolayı kimse ne yapacağını bilemiyor” dedi.

Sektörde tam anlamıyla profesyonel bir bakış açısı ve kurumsallaşma olmadığını fark eden Cosmo Plus Kozmetik Genel Müdürü Murat Küçükoğlu, sektörde çalıştıkları iş partnerlerinin her türlü sorun ve isteklerinde çözüm ortağı olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Küçükoğlu, cihaz satışından sonra asıl işlerinin başladığını belirterek “Satış sonrası hizmet bizim için çok daha önemlidir. Açılan her merkeze ya da salona cihaz satmak gibi bir kaygımız yok. Doğru yerlere kaliteli hizmet vermenin peşindeyiz. En önem verdiğimiz konu ise eğitim. Bunun için ciddi bir doktor ve uzman kadrosu ile çalışıyoruz dedi.

“Ticari Bakış Açısına Sahip Olan Firmalar Herhangi Bir Şekilde Başarılı Olamayacak”
Cosmoplus olarak dünyadaki teknolojileri sürekli takip ettiklerini ifade eden Küçükoğlu, “Gözlemlediğimiz en önemli durum kozmetik sektöründe ticari bakış açısına sahip olan firmaların herhangi bir şekilde başarılı olamayacağı, bunun yerine sistematiği ve metodolojisi olan firmaların ayakta kalacağı gerçeğidir.

“Her An Bir Kanun veya Yönetmelik Çıkacak Diye Tedirginiz”
Küçükoğlu, “Bu dönemde sektörel olarak ciddi problemler yaşamaktayız. Her an bir kanun veya yönetmelik çıkacak diye tedirginiz. Çünkü son yıllarda sektörümüzde Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliklerde ciddi istikrarsızlıklar mevcut. Bu da merkez ve salon sahiplerini tedirgin ettiği kadar bizleri de sıkıntıya sokuyor. Bununla ilgili olarak yapmamız gereken tek şey birlik beraberlik içerisinde hareket etmek. Bu sorunların çözümü ve sektörümüzü ifade etmek adına ciddi bir adım olur. Ama bu konuda da sektörel istikrarsızlık yaşadığımızı da ifade etmek isterim. Rant peşinde olmadan ve olayları kişiselleştirmeden kavgadan uzak bu sektör için elbirliğiyle hareket etmemizin gerekliliği son dönemde daha da belirginleşti, bence artık buna göre bir bakış açışı belirlemek zorundayız. Ayrıca solon ve merkezler cihaz alımı konusunda ciddi eğitim verebilecek kapasitede, TSE teknik servis yeterlilik belgesine sahip firmalarla çalışmalı ve sanayi bakanlığı garanti belgesi olan cihazlar almalıdır. Bu sayede sektör bilinçsiz satış yapan firmalardan ayıklanacak, hem sektördeki firmaların hem de güzellik merkezleri ve güzellik salonlarının kaliteleri ve güvenilirlikleri daha da artacaktır.” diye konuştu.

“Ar-Ge Çalışmaları Yurt Dışında da Azaldı”
Önceki yıl ekonomik krizin etkisi ile yurtdışında Ar-Ge yatırımlarının öncekine oranla azaldığına dikkat çeken Küçükoğlu, “Daha çok mevcut teknolojiler üzerindeki kombinasyonlar öne çıktı. Önümüzdeki dönemde Fraksiyonel CO2,Q SWİTCH Nd Yag, Fraksiyonel RF, Soğuk RF ve Soğuk Kavitasyon gibi cihazların Türkiye pazarında daha çok söz sahibi olacağını düşünüyoruz. Buna göre bizde alt yapımızı tamamladık. Ürün ve cihaz anlamında çok ciddi araştırmalar yaptık, yapıyoruz. Bir güzellik merkezinde ve salonunda olması gereken her türlü cihazı getirebiliriz ama bizim için özellikle patentli ve kendini kanıtlamış ürünleri getirmek çok önemli. Biz birçok firmanın distribütörü olmak değil, spesifik sistemleri ve metodolojisi olan firmalarla çalışmayı tercih ediyoruz. Türkiye’ ye ithal ettiğimiz bütün cihazların sanayi bakanlığı garanti belgelerini de alıyoruz. Lazer ve IPL sistemlerimizi teknolojileri konusunda A.B.D. ortaklığı olan fakat fabrikası Korede bulunan, FDA onaylı, LUTRONİC ve ABD’ nin en büyük lazer firmalarında biri olan CYNOSURE firmasından, SEVENTY, SKIN LIFE SYSTEM, BODY MİXER, EPILONE gibi spesifik tedavi cihazlarını yine 40 yıllık tecrübeye sahip EXTETICA firmasından, FDA onaylı Fraksiyonel RF cihazımızı İsrail’ den ENDYMED firmasından, Reaction ismindeki son teknoloji,yine FDA onaylı Vakum+RF cihazımız olan REACTION cihazımızı ve Elmas uçlu PRISTINE cihazını yine İsrail’den VIORA firmasından ithal ediyoruz. Ayrıca profesyonel cilt ve vücut bakım ürünümüz BIOLINE İtalya dünyada söz sahibi markadır. Türkiye de Bioline sakız maske olarak bilinen Reveliance Serisi ve DETAILS OF BEAUTY (kök hücre) serisi ile ön plandadır. Bunun dışında Amerika, Hollanda ve Almanya’da çalıştığımız firmalarda bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Ürünlerin FDA Onayı ve Nerede Üretildiği Önemli
İthal ettikleri ürünlerde kalitenin ve patentin öncelikli olduğunu kaydeden Küçükoğlu, bu bağlamda ürünlerin FDA onaylı olmasına ve nerede üretildiğine dikkat ettiklerini dile getirdi. Son dönemlerde öne çıkan ürünün kavitasyonel ultrasound sistemi taşıyan EXIMIA cihazı olduğunu ifade eden Küçükoğlu, “EXIMIA güvenilir teknolojisi ile yağ hücrelerini yok ederek tek seansta 1-12cm arası inceltmesağlıyabilen bir cihazdr. Exımıa kavitasyonel ultrasound , elektroporasyon ve endormolojik masaj bütününden oluşan bir cihazdır. İki yıl önce Türkiye pazarına girmiş olan bu cihaz sayesinde muhteşem bir satış grafiği yakaladık. Çünkü EXIMIA insan sağlığına zarar vermeyecek teknolojik verilerle donatıldığı için Kavitasyonel Ultrasoundlar arasında öncü olarak yerini aldı. Yaklaşık 130 merkezde bulunan bu cihaz, şu anda Türkiye’de satılan en güvenli kavitasyon sistemidir” dedi.
Bunun dışında Eximia’ nın yeni ürettiği Soğuk RF – Eximia Stone cihazı ile Danil SMC firmasının ürettiği soğuk kavitasyon LIPO X COOL cihazı yeni sezonda Türkiye kozmetik sektörünün tercih edilen popüler cihazları olacaktır. Ürün anlamında da Ağustos ayında piyasaya süreceğimiz carbonium mask elit güzellik merkezlerinin gözdesi olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge