Ana içeriğe atla

MODAYA ÖNCÜ OLMAYA ADAY CERRAH

SAĞLIK VE HOBİ

Her gün farklı bir kombin ile erkek modasında da çeşitliliğin sağlanabileceğini gösteren Doç. Dr. Halil Coşkun, sosyal medya hesabı ile oluşturduğu moda rüzgarının esintileri gün geçtikçe daha çok insanı etkisi altına alıyor. 

Ameliyathaneler hastanelerin gizemli ve merak  edilen yerleridir. Eğer cerrahsanız her gün yeşil formanız ile çalışırsınız. İşinin dışında renkli bir dünyaya geçiş yapan Doç. Dr. Halil Coşkun, yaptığı obezite cerrahisi ameliyatlarının dışında sosyal medyadaki yaptığı moda rüzgarı ile de adından sıkça söz ettiriyor. 

Bir cerrah olarak hobi amacıyla başlayan moda serüveninin giderek büyüdüğünü söyleyen Doç. Dr. Coşkun, farklı kombinler sayesinde erkeklerin de bu alanda neler yapabileceğinin inceliklerini anlattı. 

Hobiniz nedir ve ne kadar süredir yapıyorsunuz? 
Kısa bir süredir sosyal medyanın görsel yüzü olarak tanımladığım Instagram’da stil, moda, giyim ve kombin üzerine kendi kişisel tercihlerimi ve tarzımı paylaşıyorum. Bu şekilde yaptığım paylaşımlar son 1 yıldır yoğunluk kazandı ve şu an hesabımın büyük kısmını oluşturuyor.

Hobinizin mesleğinize katkısı oluyor mu?
Kesinlikle evet. Hastalarımın büyük bir kısmı ve hatta meslektaşlarım önemli takipçilerim. Özellikle hastalarımdan olumlu geri bildirimler alıyorum. Bir hekimi mesleğinin haricinde, hele de görselliğin ön planda olduğu moda alanında ilgiyle takip ettiklerini söylemeleri son derece gurur verici bir durum.  


Neden bu hobiyi seçtiniz? 
Bilerek seçtiğim bir durum değil. Bende herkes gibi ilk instagram paylaşımlarımı mesleki ve güncel yaşantımdan yapıyordum. Tabi aralarda moda ve stil üzerinde paylaşımlarımda oluyordu. Ta ki bu tür paylaşımlarım instagramda bu alanda paylaşımlar yapan büyük ve önemli bloglarda paylaşılıncaya kadar. Bu durum hem takipçi sayımı artırdı hem de daha fazla paylaşım yapmama neden oldu. Artık moda alanında profesyonel paylaşımlar yapan pek çok blog da benim de paylaşımlarım sergileniyor. Mesleki alanın dışında, farklı bir platformda beğeniyle takip edilmek çok güzel bir duygu.

Yaptığınız hobi size ne hissettiriyor?
Bir cerrah olarak hayatımızın büyük bir kısmı hastane ve ameliyathanelerde geçiyor. Zamanla mesleki anlamda bir rutin içine giriyorsunuz. Sanırım bu durum yoğun çalışılan tüm meslek gruplarında mevcut. Kendinizi daha iyi hissetmek ve işinizi daha iyi yapabilmek için farklı alanlarda hobilere ve ilgi alanlarına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. En azından zevkle yapılan bir hobinin kişinin hem ruh hem de beden sağlığına iyi geldiğini söyleyebilirim.


Bu kadar zevkli konseptler oluşturmak için neler önerirsiniz?
Öncelikle konsept oluşturmak insanın içinden gelen bir duygu. Tabi moda alanında çok hızlı gelişmeler oluyor, eskiden daha çok kadınların ilgilendiği bir alan gibi duruyordu ancak erkekler de kendileri için bu alanın içinde yoğun olarak bulunuyor. Güncel gelişmeleri ve trendleri yakından takip etmek gerekiyor, bunu instagram üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Sonrada kendi tarzınıza uygun olacak şekilde şekillendirmek gerekiyor.

Sizin için modada olmazsa olmazlar nelerdir?
Benim için olmazsa olmazlar pek yok. Yer, zaman ve mekana göre seçim yapmak gerekiyor. Ama hepsinden önemlisi bir stilinizin olması gerekli. Ofis ortamında farklı, sokakta farklı bir tarz sergilemek gerekiyor. Ama kıyafetlerde en çok önem verdiğim şey detaylardır. Ufak bir detay her şeyi çok farklı gösterebilir.

Bir gün önceden mi kıyafetlerinize karar veriyorsunuz, yoksa sabah kalktığınız da içinizden geldiği gibi mi seçiyorsunuz?
Genellikle bir gün öncesinden belirlerim. Hangi ceket, pantalon, hangi kravat, mendil, ayakkabı vs.


Giyiminiz için ilham alıyor musunuz?
Evet. Instagram bu açıdan pek çok seçenek sunuyor, takip ettiğim ve benim tarzımı daha çok yansıtan hem bloglar hem de kişiler mevcut. Buralarda her gün paylaşılan birçok kombin görüyorsunuz. Ayrıca olası moda değişimlerini de buralardan takip edebilirsiniz.

En çok dikkat ettiğiniz kıyafet detayı nedir?
Son yıllarda erkeklerde en çok kullanılan detay ceketlerde kullanılan mendiller oldu. Benimde her kombine uygulayabileceğim zengin bir koleksiyonum var. Tabi ayrıca özellikle business kıyafetlerde kravat, kemer ve ayakkabı önemli detaylarım. Casual (Business, Smart, Free) kıyafetlerde ise duruma göre kot, spor ayakkabı, fular sayılabilir. Tabi birde Street style var ama o detaya hiç girmeyeyim.


Bu kadar yoğun iş temponuzda hobinize nasıl vakit buluyorsunuz? Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
Vakit bulmak değil de vakit yaratmak demeliyiz. İnsan istediği her şey için bu vakti yaratabilir diye düşünüyorum. Mesleğiniz haricinde mutlaka hobilerinize de zaman ayırmalısınız. Eğer bu alanda güzel bir şeyler yapabildiğinizi kendinize ve başkalarına gösterebilirseniz bu gerçek mesleğinizde veriminizi de artıracaktır diye düşünüyorum. Tüm bunların dışında birde heykel yapımıyla ilgili çalışmalarım var ama bunu bir başka zaman konuşabiliriz. İnsanlar kendileri için az zaman ayırarak büyük mutluluklar yaşayabilirler.

Fotoğraflarınız profesyonel moda dergi çekimleri gibi, bunu nasıl sağlıyorsunuz? 
Artık biliyorsunuz ki akıllı telefonlar profesyonel makinalar kadar iyi çekim yapabiliyorlar. Eğer fotoğrafı çeken kişi biraz ışık, arka mekan ve açıyı doğru yakalarsa inanılmaz güzellikte çekimler yapabilirsiniz.


Modayı yakından takip ediyor musunuz? Yardımcı olan var mı?
Tabi ki bir modacı ve stilist kadar yakın takip ettiğimi söyleyemem ama temel değişimleri ve trendleri takip ederim. Bu konuda paylaşımlar yapan dergi ve sosyal medya araçlarını takip ediyorum. Kıyafet seçimlerinde belli bir tarzım olduğu için daha sık alışveriş yaptığım yerler mevcut, böylelikle tarzıma uygun kıyafetleri rahatlıkla seçebiliyorum.

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
1994 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum, 1999’da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında ihtisasımı tamamladım. 2004, 2007, 2011 ve 2012 yıllarında belli aralıklarla ABD Cleveland Clinic ve Cornell Medical Centre de observer fellow olarak Obezite ve Metabolik Cerrahi alanında çalışmalarım oldu. Spesifik olarak bu alanda 15 yıldan daha uzun süredir çalışmalarımı sürdürüyorum. Genel Cerrahi Doçentiyim ve Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği Genel Sekreterliğini yürütmekteyim.

Yorumlar

ZEHRA1970 dedi ki…
Benim gibi yüzlerce obezin yüzünü güldürdü sevgili hocam. Sağlık sektöründe olduğu gibi zevkli ve renkli kişiliğiyle de lider olması ve örnek alınması bizi gururlandırdı. İyiki varsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge