Ana içeriğe atla

KARACİĞER OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Dünyadan yaklaşık 6 bin bilim insanının katılacağı ve 12-15 Mart 2015'te İstanbul’da gerçekleştirilecek "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Kongresi'nin (APASL)" ilk Türk başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci olacak.

 KKTC'de düzenlenen 10. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'nde, Med-Index’e açıklama yapan Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci, Türkiye’de bu alanda söz sahibi çok sayıda hekimin, karaciğer hastalıklarıyla savaşta önemli başarılar elde ettiğini, uygulanan tedavi yaklaşımları ve elde edilen sonuçların dünya standartlarında olduğunu söyledi. 

10. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'nin yoğun katılımla gastroenteroloji ve hepatoloji alanında uzman isimlerin önemli birçok konuyu ele aldığını belirten Dökmeci, “Bu sene gastroenteroloji cerrahisinin de katılımıyla Türkiye’de de artık multi disipliner kongrelerin yapılabileceğinin çok güzel bir örneğinin olduğunu gösterdik. Kongrede, kabul edilen 250 abstract ve 20 sözel sunum var” dedi. 

Dökmeci, "Asya Pasifik Karaciğer Araştırma Derneği Yıllık Kongresi"nin, dünya genelinde alanda çalışan en fazla bilim insanının bir araya gelerek, önemli çalıştaylar düzenlediği ve yeni tedavi yaklaşımlarını bilimsel verilerle ortaya koydukları önemli bir kongre olduğunu söyledi. 

“APASL, Karaciğer Hastalıklarının En Kapsamlı Ele Alındığı Olimpiyatı”
APASL'ın, dünyada mevcut üç önemli karaciğer derneğinin ülke sayısı ve hasta potansiyeli açısından en büyüğü olduğunu belirten Dökmeci, şunları söyledi: “Bu nedenle Türkiye’de böyle bir toplantının yapılması, Türk hepatolojisinin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu kongre karaciğer hastalıklarının en kapsamlı ele alındığı olimpiyat özelliğindedir. Türkiye, karaciğer olimpiyatlarının ev sahipliğini üstlenecek. Kongrede Türk bilim insanları yapacakları araştırmaları uluslararası arenaya sunacak. Birçok Türk bilim insanı yapacağı sunumlar ve oturum başkanlıklarıyla isimlerini dünyaya duyurma imkanı bulacak. Bu sayede bilim insanlarımız, sadece Asya-Pasifik ülkeleri değil, aynı zamanda Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ülkeleri ve ABD'den gelecek katılımcılarla ortak paylaşımlarda bulunacaktır.”

İstanbul’da 2015'te yapılacak kongrenin başkanlığını Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci, Bilimsel Komite Başkanlığını Prof. Dr. Necati Örmeci'nin, Sekreterliğini Prof. Dr. Hasan Özkan’ın, Finans Komite Başkanlığını da Selahattin Ünal'ın üstlenecek. Prof. Dr. Dökmeci, dünyanın saygın derneklerinden biri kabul edilen bir kurumun başkanlığına getirilmesinin hem kendisi hem de Türk bilim insanları adına gurur verici olduğunu, bunun, dünyanın Türk bilim insanına duyduğu güvenin göstergesi olduğunu söyledi. 

Med-Index

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge