Ana içeriğe atla

DİJİTAL SAĞLIK ZİRVESİ İSTANBUL’DA


Türkiye'nin ilk Dijital Sağlık Zirvesi Türkiye 2012 toplantısı 11-12 Eylül tarihlerinde Sabancı Müzesi The Seed Salonunda yapılacak.
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Dijital Sağlık Zirvesi Türkiye 2012 (Digital Health Summit Turkey) 11-12 Eylül tarihlerinde Sabancı Müzesi The Seed Salonunda yapılacak. Toplam 18 oturum ve alanında uzman 40 konuşmacı yer alacak.
PTMS Kurucu ortağı  Kıvılcım Kayabalı, Digital Health Summit Turkey 2012 hakkında Esra Öz’ün sorularını yanıtladı.
Bu toplantının düzenlenme amacı nedir?
Sağlık sektöründe dijital kanalları kullanma yöntemlerini ve başarılı uygulamaları paylaşmak ve sektörümüze vizyoner bir yaklaşımla yol haritası çıkarmaları için destek olmak istedik. Aynı zamanda sektör çalışanlarını dijital dünya çalışanları ile tanıştırarak birbirleri ile bilgi ve işbirliği paylaşımını güçlendirmeye katkı sağlamayı amaçladık. 
Kimler neden katılmalı?
Pazarlama ve satış direktörleri, iş geliştirme, satış, pazarlama, ürün ve marka müdürleri, pazar araştırmaları, yöneticiler, medikal ve dijital ajanslar, hastane yöneticileri ve servis sağlayıcıları konuyla ilgili hekimler bu toplantıdan fayda sağlayacaklar. İki gün sürecek bu zirvede, katılımcılar bilgilerini artırma, sosyal medya, dijital pazarlama stratejileri ve deneyimlerini paylaşma şansı yakalayacaklar ve çok sayıda ‘Best Practice’ örneği dinleyecekler. Katılımcılar açısından dijital alanda önemli bir vizyon ve bilgi birikimi kazanmalarının yanı sıra, networking ortamı da oluşacak.
Bu toplantı sosyal medyada sağlık alanında neler kazandıracak?
Toplantıda sosyal medyada projeleri gerçekleştirmek için ilk adımı neden ve nasıl attıklarını, başarılı projeleri paylaşan konuşmacılar, katılımcılara sosyal medyada var olmaları için ipuçları verecek. Sağlık sektörü sosyal medyayı iş uygulamalarına nasıl ve ne ölçüde dahil edeceğini görecek. İleride bu konuda belki biraz daha cesaretli ve vizyoner yaklaşabilecek. Firmasında sosyal medya projeleri konusunda üst yönetimi ikna edebilmek için gerekli bilgi ve örneklere sahip olacak. Bu işi yapan birçok firma ile birebir tanışma şansı yakalayacak.
Türkiye’de sağlık alanında sosyal medya nerede ve  neler yapılıyor?
Sağlık alanında sektörel anlamda sosyal medya çok az kullanılıyor. Gerek regülasyonlar gerek tradisyonel kanallarının hala öncelikli olarak tercih edilmesi bu duruma neden oluyor. Hastalar açısından ise sağlık konusu sosyal medyada çok yaygın konuşulan bir konu. Hastalar ilaç ve hekim önerilerinde bulunuyor ve sağlık konusunda ilk bilgi paylaşımı Internet ve Sosyal Medyada başlıyor artık. İnternet tıp alanında ve hasta iletişiminde şu an sınırlarını tanımlayamayacağımız yeni bir boyut açılıyor. Bugün düşünülmesi gereken ise gerek teknoloji, gerekse regülasyonlar açısından bu gelişime ne kadar hazırlıklı olduğumuz ve bilginin doğruluğunu nasıl sağlayacağımız.


Bu toplantıda ne gibi ilkler olacak?
Akademisyenler, hekimler, hastaneler, ilaç sektörü, eczaneler gibi sağlık sektörünün tüm paydaşları ve ajanslar, mobil operatörler, kablosuz erişim sağlayıcılar, uygulama ve yazılım firmaları gibi sektöre servis sağlayan firmalar bu toplantıda ilk defa bir araya gelecek. Bu toplantı dijital ve sosyal medyanın öneminin konuşulduğu değil, neler yapılabileceğinin anlatıldığı ilk toplantı olacak. Dijital kanalların sağlık sektörüne entegrasyonu ve kullanımı ile ilgili sorulara cevaplar bulmayı ve deneyim paylaşımını amaçlıyoruz. Bu zirvede dijital kanalların önemini veya kullanım istatistiklerini konuşmayacağız. Burada farklı ve yeni toplantı formatı ile en zorlayıcı konuları tartışacak ve bu zorlu ilk adımı atmış kişilerin tecrübelerini dinleyeceğiz. Dijital Sağlık Zirvesi Türkiye 2012'ye katılanlar bu güçlü bilgi paylaşım arenasında dijital medya bilgilerini değerlendirecekler, sağlık sektörünün tüm paydaşları ile deneyimlerini paylaşacaklar, vizyoner konuşmacılar ve interaktif oturumlar ile farklı bakış açıları kazanacaklar.
Gelecekte neler olması düşünülüyor?
Toplantının her sene yenilikçi konularla devam etmesi planlanıyor. Toplantı sırasında, katılımcılardan bir sonraki toplantılar için geri bildirimler alınacak.

Yorumlar

Gökhan KAVUNCUOĞLU dedi ki…
Yeni gelişimeleri ve bakış açılarını takip etme açısından faydalı olmuş. Teşekkürler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge