Ana içeriğe atla

TÜDER DESTEK VERENLERİ ONURLANDIRDI

Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER), TÜYAP Expomed Labtek 2009 Fuarında sektöre destek veren kişi ve kuruluşlara plaketlerini verdi.

TÜYAP Expomed Labtek 2009 Fuarında gerçekleştirilen törende medikal sektöre destek veren kişi ve kuruluşlara plaket verildi. Açılış konuşmasını yapan Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Daşcı şöyle konuştu: “TÜYAP sağlık hizmetleri sunumunda yardımcı sağlık hizmetleri sunucuları yerini almıştır. Yerli üreticiler olarak yerli üretimin markalaşması, uluslar arası alanda tanıtımına son derece büyük katkı sağlar. Bir devleti ayakta tutan, güçlendiren ve ileri ülkeler seviyesine götüren üretim, üretimdeki teknoloji ve yeniliklerdir. Bizlerde ihtiyacımız olan ürünleri üretmeliyiz ve kullanmalıyız. Üretime destek veren, sağlığın önemini anlayan, bizlere katkı sağlayan kişiler ve kuruluşlar ,bizi onurlandırdılar, bizlerde onlara şükranlarımızı ileten bir plaket vermeyi uygun gördük.”

TÜYAP Destekliyor
Markalaşmak ve tanıtım adına kapılarını sonuna kadar açan, ulusal alanla sınırlı kalmayıp uluslararası alanda da medikal sektörü temsil eden TÜYAP Fuar Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, plaketini İstanbul İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Bakar’dan alırken; TÜYAP Proje Grup Başkanı Ömür İnce, plaketini Tüm Medikal Dernekler Federasyonu (TÜMDEF) Başkanı Ali Özkan’nın elinden aldı.

KOSGEB’e Teşekkür
Kobi destekleri için desteklerini her daim hissetiren Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ünaldı’nın plaketini, İç Anadolu Medikalciler Derneği (İMDER) Başkanı Necati Kaya verdi. Kaya, “Üreticilere yakınlığını ve sanki kendi üretiyormuş gibi bize olan desteğin takdire şayan bir durumdur. Bu ülkede üretimin bedeli çok ağır ancak, böyle desteklerle ülkede üretilen ürünleri markalaştırabiliriz. 16 yıldır medikal sektörde iyi yol aldık, bu yolu alırken de TÜYAP’ın katkısı da büyük oranda oldu.” şeklinde konuştu.

Sektörde ilerlemeye destek veren Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, plaketini KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven’nin elinden alırken, TÜMDEF Başkanı Mehmet Ali Özkan plaketini, Çetinkaya Apatay’dan aldı.

Figen Balcı’nın, sağlık programlarındaki başarısı ve sağlık alanında halkı doğru bilinçlendirmesiyle tanındığını dile getiren TÜDER Başkanı Mustafa Daşcı, bu alandaki başarılarından dolayı en iyi sağlık programcısı ve sunucusu olarak, plaketini takdim etti. Tanıtımda teknolojiyi kullanmanın farklı bir ayrıcalık olduğu günümüzde sağlığa öncelik veren TRT’ye teşekkürlerini sunduğunu dile getiren TÜDER Başkanı Mustafa Daşcı, Erhan Anzerlioğlu’na ödülü kendisi takdim etti.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
BÖYLESİNE DESTEKLER ÖNEMLİ....

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge