Ana içeriğe atla

ALMAN - TÜRK PLASTİK CERRAHLAR ORTAK ÇALIŞMALARA İMZA ATACAK

Almanya ve Türkiye’deki estetik ve plastik cerrahların teorik ve pratik bilgi alışverişini sağlaması için Alman - Türk Plastik Cerrahi (VDTPC) Derneği kuruldu.

Gün geçtikçe ülkemizdeki estetik ve plastik cerrahlar büyük başarılara imza atıyor. Alman - Türk Plastik Cerrahi (VDTPC) Derneği ile yapılan çalışma ve araştırmaların hız kazanması hedefleniyor. Dernek yönetim kurulu üyesi Dr. Murat Dağdelen, Med-Index’in dernek hakkındaki sorularını yanıtladı. 

Derneğiniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Aldığımız sorumluluk ile Dünya’ya iyi plastik cerrahı ve iyi insan yetiştirmede katkıda bulunmak, araştırma, sorgulama, öğrenme, öğretme, uygulama, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet eden, plastik cerrahinin daha da gelişmesi için çalışan, dünya plastik cerrahi kurumları ile işbirliği yapan, örnek bir dernek olmak.

Ne gibi faaliyetleriniz var? Derneğinize kimler üye olabiliyor?
Alman - Türk Plastik Cerrahi (VDTPC) Derneği, adından aldığı sorumluluğu yerine getirmenin gururu ile bilimsel, sosyal ve kültürel başarısını bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kanıtlamış temel değerlerinden ödün vermeden çağdaş bilim, yönetim, öğrenim ve eğitim anlayışı ile dünya bilimsel dernekleri arasına girmiş, lider bir dernektir. 

Alman - Türk Plastik Cerrahi (VDTPC) Derneği 2010 yılında Dr. Murat Dağdelen ve Dr. Mehmet Atila öncülüğünde kurulmuş, Plastik ve Estetik Cerrahi Derneğidir.
Üyelerimiz; Almanya ve Türkiye'den olup Plastik ve Estetik Cerrahi alanında çalışmalarını sürdüren hekimlerden oluşmaktadır.

Derneğimizin amacı Alman ve Türk Plastik Cerrahları arasında iletişim kurmak, bilgi alışverişinde olmak ve ortaklaşa bilimsel ve klinik çalışma araştırmalar düzenlemek, yenilikleri sürekli ve güncel tutabilmek için bilimsel toplantılar, sempozyumlar ve kongreler düzenlemek, her iki ülkenin Plastik ve Estetik Cerrahisinin daha da gelişmesinde katkıda bulunmak. Bu hedeflere ulaşmak için Almanya ve Türkiye arasında, estetik ve plastik cerrahların aktif olarak en uygun teorik ve pratik bilgi alışverişi teşvik edilmelidir. Derneğimiz üyelerine Almanya ve Türkiye’de ulusal ve uluslararası bilgi alışverişini desteklemek amacıyla estetik ve plastik cerrahi konularında diğer ulusal ve uluslararası derneklerle, ileri seviyede bulunan üniversite ve hastanelerle ilişki kurup bilimsel olarak eğitim ve stajlar tertip etmeyi amaçlıyoruz. Derneğimiz Alman –Türk Estetik ve Plastik Cerrahların resmi temsilcisidir.



Derneğimiz ayrıca Türk ve Alman kökenli hastalar için bir bilgi platformu sunuyor. Bu bağlamda, derneğimizin web sitesinden (www.vdtpc.de) üyelerimize ait veritabanından bulundukları klinik, ameliyat spektrumları ve internet bağlantılarıyla ilgili bilgi edinilebiliyor.

Yönetim:
Dr. med. Mehmet Atila (Başkan)
Dr. med. Murat Dağdelen (2. Başkan)
Dr. med. Arman Ivoghli (Sekreter)
Dr. med. Mirko Matthias Fuchs (Sayman)

Derneğinizin iletişim bilgileri nelerdir?
Web adresimiz: http://www.vdtpc.de mail adresimiz: info@vdtpc.de

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge