Ana içeriğe atla

BİLECİK DEVLET’E EK BİNA

Bilecik Devlet Hastanesine ek binanın açıldığı dile getiren Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Karataş, hastaneyi daha da genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

17 yıldır çalıştığı hastanede, 5 yıldır başhekimlik yapan Başhekim Op. Dr. Mehmet Karataş, 155 yataklı hastanenin Haziran ayı poliklinik sayısı 23 bin 640 olduğunu dile getirdi. Günlük yatan hasta sayısının 60 olduğunu ancak aylara göre bu sayının değiştiğini vurgulayan Op. Dr. Karataş, 260 personel ve 130 hizmet alımı yoluyla çalışanın olduğu hastanede 32 uzman, 13 pratisyen hekimle hizmet verdiklerini belirtti. Özellikle Göz, KBB ve kadın doğum branşlarında açığın olduğunu dile getiren Op. Dr. Karataş, Tam Gün Yasası ile açığın artabileceğini belirtti.

Op. Dr. Karataş, 1954 yılında 50 yataklı olarak kurulan hastanenin, zamanla geliştiğini kaydetti. Ek binalarının bakım ve onarımı yapılan binada özel hastane konforunda hizmet vereceklerini söyleyen Op. Dr. Karataş, her hekime bir poliklinik sistemine geçtiklerini, ek bina ile toplam 32 poliklinik sayısına ulaştıklarını dile getirdi. Odaların bir ya da iki kişilik banyolu olduğunu vurgulayan Op. Dr. Karataş, refakatçi koltuğu aldıklarını ancak odaların küçük olduğu için yerleştiremediklerine dikkat çekti.

Hizmet Alımı ile MR
2 radyoloji uzmanı bulunan hastanede bu yıl hizmet alımı ile MR hizmeti vereceklerini dile getiren Op. Dr. Karataş, “Aciller için tomografi daha önemli MR ameliyatlar için önem arz ediyor. Dopler, Kemik dansitometresi, ilaçlı film ve tomografi hastanemizde bulunuyor, yakın zamanda da MR hizmeti vereceğiz” dedi. Hastanelerinde yeni doğan yoğun bakımı olmadığını ifade eden Op. Dr. Karataş, tüm yoğun bakımlarda 24 saat doktor bulunması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Karataş, “Doktor bulunduramadığımız için ünitemiz var ancak verimli çalışamıyoruz. Ventilatörlerimiz ve gerekli cihazlarımızın hepsi mevcut. Acilde ve 122’de 3 hekim her gün bulunduruyoruz, yoğun bakım içinde hekim bulundurmamız gerekiyor” dedi.

Yeni dönem de ek binanın üst katını da alıp, Dahiliye kliniklerini taşımayı hedeflediklerini ifade eden Op. Dr. Karataş, yatak sayısını arttırmaktan öte daha çok odaların daha kaliteli hizmet sunabilecek şekle dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Op. Dr. Karataş, “Bilecik bugün 45 bin nüfuslu bir şehir ve daha da büyüyecek.3 organize sanayi bölgesinin dışında yeni üniversite kuruldu. Şuan ki şartların yetersiz olduğu konumdayken ilerde daha da yetersiz hale gelecek. Bu durum için yeni binaya taşınmak çok daha güzel hizmet vermemizi sağlayacak” şeklinde değerlendirme yaptı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge