Ana içeriğe atla

SAĞLIK TURİZMİNDE RAKİP OLARAK DEĞİL, EKİP OLARAK HAREKET ETMELİYİZ

Sağlık turizmine yeni bir soluk kazandırmak için farklı organizasyonlar yapılıyor. Ankara’nın sağlık turizminde marka kent olması amacıyla 5 Bakanlık tarafından desteklenen “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (Health Sumex)” 2016 toplantısında konu ile ilgili  bilgiler verildi. 

Etkinlikte  18-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek "Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı" tanıtıldı. 

Türkiye’nin sağlıkta dünyanın ilgi odağı haline geldiğini belirten T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin kamu politikalarında sağlık turizminin önemli olduğunu kaydetti. Çelik,  şunları söyledi: “Bu dönemde de devletin rolü çok fazla önem kazanıyor. Bu nedenle Türkiye’nin en üst politikalarında, 10. Kalkınma planında, 25 ana konudan biri olarak yerini aldı. Bu bağlamda bütün kurumlar bu politikalar kapsamında görevlerini adım adım yerine getiriyorlar. Bu nedenle sağlık alanında kurumsal müşteriye ulaşma kapsamında hiçbir engelimiz kalmadı. Bize düşen bu konuda çalışan arkadaşlarla birlikte aynı yolun yolcusu olabilmek ve hepimizin adım adım aynı ruhla iş başarabilmesi. Biz Sağlık Bakanlığı olarak Kalkınma Bakanlığı ile birlikte bu işi çok daha fazla ileriye taşıyacağız.”

Sağlık Turizmi Vazgeçilmez Bir Pazar
Sağlık turizminin Türkiye için önemine dikkat çeken ONKİM Kök Hücre Teknolojileri Yönetim kurulu Başkanı ve MediaSa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan; “Sağlık turizmi vazgeçilmez bir pazar. Yeni dünya düzenin de her ülke konumunu yeniden değerlendirmekte. Rekabet ve iletişimin baş döndürücü hızla aktığı bu dönemde katma değeri yüksek sürdürülebilir, kısa sürede mevcut alt yapı ve insan kaynağı ile ciddi girdilerin sağlanabileceği bir alan olan sağlık turizmi yıldız gibi parlamaktadır. Sağlık turizminin gelişmesi için Kalkınma Bakanlığı 10. Kalkınma planında açıkça belirttiği üzere medikal turizmde Dünyanın ilk 5 destinasyonu içinde yer almamız beklenmektedir. 2013 yılında termal turist sayısı 500 bin iken 2018 yılında 1 buçuk milyon olması bekleniyor. Medikal turist sayısı 308 bin iken 2018 yılı sonunda 750 bini geçmesi hedefleniyor.” dedi.


Sağlık Turizmi Dünya Ekonomisinde Başlı Başına Bir Endüstri
Devletin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yapacağı planlama ve koordinasyon çalışmalarının önemli olduğunu dile getiren Çetindoğan, “Sağlık turizmi dünya ekonomisinde başlı başına bir endüstri haline geldi. Sigorta, acente, eğitim, danışmanlık ve sosyal medya gibi alanlar bilgi referanslı dönüşümleri tetikleyerek öncü bir sektör rolü oynuyor. Termal, medikal, yaşlı ve engelli turizmi gibi ayakları olan sağlık turizminde Türkiye'nin büyük rolü var. Türkiye sağlık turizminin tüm ayaklarında hizmet veriyor” dedi. 

Türkiye'nin hastane ve turizm kalitesinin dünya standartlarının üstünde olduğunu belirten Çetindoğan, “Rakip olarak değil, ekip olarak hareket etmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Fuarda Neler Olacak? 
"Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı", Sağlık Bakanlığı himayesinde Ekonomi Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının destekleri ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği stratejik partnerliğinde yaklaşık 32 kurum, kuruluş ve derneğin katkısıyla 18-22 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek. 
Sağlık Turizmi Geliştirme, Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği (SATUD) ve HHB EXPO fuar şirketince yapılacak fuarla eş zamanlı iki gün sürecek konferanslarda da uluslararası düzeyde sektör temsilcileri bir araya gelerek, sağlık turizminde yapılması gerekenleri masaya yatıracak.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge