Ana içeriğe atla

HOUSTON’DA PROF. DR. ATILLA ERTAN GASTROENTEROLOJİ MERKEZİ AÇILDI


Houston’daki Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olan üç değişk merkez tek bir çatı altında birleştirildi ve Prof. Dr. Atilla Ertan’in adi verilerek açıldı. Dünya çapında ünlü gastroenteroloji dalı profesörü bilim adamımız Prof. Dr. Atilla Ertan, merkezin başına getirildi ve Merkez hakkında Med-Index’e bilgi verdi.

Prof. Dr. Atilla Ertan, Sindirim Hastalıkları Merkezi, Texas Karaciğer Merkezi ve Gastroenteroloji Araştırma Bölümünü tek bir çatı altında topladı. Bu Merkez, Teksas Tıp Merkezinde yeni yapılan Memorial Hermann Hastanesinin Plaza binasının 14. katına yerlestirildi. 22 bin metrekarelik sahada poliklinik, endoskopi laboratuvarları, görüntüleme, motilite bölümleri, araştırma laboratuvarları ve toplantı salonu bulunuyor. Merkezin bölümlerinde, Teksas Universitesi Tip Fakultesinin (The Univesity of Texas Health Science Center of Houston- UTHealth) ünlü ve tecrübeli akademisyen sindirim sistemi ve karaciğer hastalıkları uzmanları, Prof. Dr. Atilla Ertan’ın liderliğinde hizmet verecekler. Çok iyi düzenlenen Merkezde özefagus, mide, barsak, pankreas, safra yolu ve karaciğer hastalıklarının tanı ve tedavisi yapılacak. Hasta bakımı yanında, mezuniyet sonrası çok yönlü eğitim ve klinik araştırmalar uygulanacak.  


Merkez, ABD’de en kapsamlı gastrointestinal ve hepatolojik tanı ve tedaviye imkan sağlıyor. UTHealth Tıp Fakutesi akademisyen ve araştırmacıların işbirliği ile kurulan Ertan GI Merkezi, ayaktan, hastaneye yatırmadan tanı ve tedavi yapabilmek temeliyle uğraşıyor. Merkez, karaciğer hastalıkları dahil tüm sindirim sistemi hastalıklarını, en gelişmiş yöntemlerle tanı ve tedavi seçeneklerini kullanıyor. Gastroözofagial reflü, Crohn hastalığı, kronik karaciğer hastalıkları gibi uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda, en yeni yöntemlerle kısa ve uzun vadeli tedavi programları uygulanarak en etkili biçimde tedavi ettiği gibi,  bu hastaların yaşam kalitesini geliştirmek için de çalışmalar yapılyor. Ameliyat gerektiğinde de, minimal invazif teknikler ile cerrahi tedavileri uygulanıyor.

“Türkiye’den Gastroenterologların Araştırmalarımıza Katılmaları İçin İmkan Vereceğiz”
Prof. Dr. Atilla Ertan GastroenteroloJI Merkezi Baskani ve UTHealth Tıp Fakultesi Gastroenteroloji profesörü Dr. Atilla Ertan şunları söyledi: “ En son yapılan araştırmaların getirdiği yeniliklerle, rahat ve konforlu bir atmosfer içinde, mükemmel laboratuvar olanaklarımızı kullanarak, ünlü ve tecrübeli bilim adamlarından oluşan ekibimizle en zor gastrointestinal ve karaciğer hastalıklarının tanı ve tedavisindeki sorunlarına çözüm getireceğiz. Dünyanın birçok ülkelerinden ve Türkiye’den de gelecek gastroenterologların İleri eğitimlerine yardımcı olduğumuz gibi,  araştırmalarımıza katılmaları için imkan vereceğiz. Bu hedefimize Türkiye’deki hastalarımız ve dostlarımız da dahil birçok kişiden destek aldım.
Merkezle bağlantılı olan ve adıma kurulan eğitim ve araştırma vakfına, başlangıç olarak 1.5 milyon bağışta bulunuldu ve 2.5 milyon da bağış yapılma sözü verildi.”

Daha fazla bilgi için, Prof. Dr. Atilla Ertan’in www.atillaertan.com veya “Ertan Digestive Disease Center”a gidebilirsiniz; 713-704-5928’e telefon edebilirsiniz.

Doğru, etik ve tarafsız haberciliğin adresi Med-Index : www.med-index.com Mutlaka ziyaret edin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...