Ana içeriğe atla

DR. RIDVAN EGE HASTANESİNE YERALTI OTOPARKI YAPILDI

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi Otopark sorununu yeraltı otoparkı yaparak çözdü. Yeraltına 4 kat inilerek 3 buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlanan inşaat sayesinde, 450 araçlık otopark hastane çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına hizmet verecek.

Ülkemizde, özellikle büyük kentlerdeki hastanelerin en büyük sorunu olan otopark sorunu ilk defa bir üniversite hastanesi tarafından yeraltına otopark yapılarak çözüldü. Dr. Rıdvan Ege Hastanesi geçen yıl komple yenilenmiş ve yatak kapasitesi artırılmıştı. Bu renovasyondan sonra Türkiyenin en modern hastanelerinden biri haline gelen Dr. Rıdvan Ege Hastanesinin resmi açılışıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Hastaneye giderek artan ilgi, yeni açılan üniteler ve bunlara bağlı olarak artan hasta sayısının yarattığı büyük otopark sorunu 450 araçlık yeraltı otoparkı yapılarak kalıcı bir çözüme kavuşturuldu. Buna ek olarak yeraltı otoparkının içine bir de 440 kişilik çok amaçlı konferans salonu yapıldı.

“Üniversite Hastaneleri İçinde 450 Araçlık Tek Yeraltı Otoparkı”
Yeraltı otoparkının bu hastaneden hizmet alan ve hizmet veren herkesin hayatını kolaylaştıracağını belirten yüklenici firma Alp Karasar İnşaat Şirketi Genel Müdürü ve İnşaat Mühendisi İbrahim Karasar, otopark hakkında Sağlık Dergisi’ne bilgi verdi: “Bu yeraltı otoparkı üniversite hastaneleri içinde 450 araçlık tek yeraltı otoparkı olma özelliğini taşıyor. Hastanenin mevcut işleyişini aksatmamak için iyi bir planlama ve iş programı yapıldı ve uygulandı. Çoğunlukla 3 vardiya çalışılarak 3 buçuk ay gibi kısa bir zamanda yaklaşık 20 bin metrekare inşaat alanı tamamlandı. Yeraltı otoparkının içine bir de Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın adının verildiği 440 kişi kapasiteli çok amaçlı modern bir konferans salonu yapıldı. Salon malzeme, ekipman ve ses sistemi olarak simultane tercüme yapılabilecek şekilde donatılmış olup bunlara ek olarak müzik, tiyatro ve benzeri gösterilerinde yapılabileceği akustik ses sistemlerine de sahip. Şu anda konferans salonunun elektrik ve tesisat işleri tamamlanıyor. Otoparkın üstünde ferah bir yeşil alan olacak, gelen konukların salona direkt gireceği bir VIP girişi de yapılacak.”

Prof. Dr. Binnaz Ege Sağlık Meslek Yüksek Okulu 14 Mart’ta Hizmete Açılacak
Ufuk Üniversitesi yaptığı yeni tesis ve okullarla büyümeye devam ediyor. Prof. Dr. Rıdvan Ege ve Prof. Dr. Binnaz Ege tarafından yaptırılan meslek okulunun temelinin atıldığını kaydeden Karasar, Prof. Dr. Binnaz Ege Sağlık Meslek Yüksek Okulunun 14 Mart tarihinde açılacağını dile getirdi. Karasar, 5 katlı olan binanın 3 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, binada dersliklerin yanısıra laboratuvar, kafeterya ve idari hizmetler birimlerinin bulunacağı bilgisini verdi.

80 Bin Metrekarede 20 Binalı Yeni Kampüs
Ufuk Üniversitesinin İncek’te bulunan ve 80 bin metrekare inşaat alanına sahip arsasına bir kampüs yapılacağını belirten Karasar, “Kampüste araştırma uygulama hastanesi, spor salonu, öğrenci yurtları, yüzme havuzu, kafeler, spor salonu, antik tiyatro salonu, idari binalar ve üniversite binalarından oluşan toplam 20 bina yapılacak” dedi.

“Sağlık Sektörü Yeniliklere ve Gelişmelere En Açık Sektörlerden Biri, Bizde Bu Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor Ve Projelerimizde Uyguluyoruz”
Alp Karasar İnşaat Şirketi Genel Müdürü İbrahim Karasar, firmaları hakkında da şunları kaydetti: “Firmamız yaklaşık 20 yıldır sağlık tesisleri yapmakta olup Sağlık Bakanlığının ve sektörün tanınan firmaları arasındadır. Başta Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere Türkiye’nin birçok yerindeki devlet ve üniversite hastanesinin binalarını, ameliyathanelerini, acil servis ve yoğun bakım ünitelerini yaptık. Sağlık sektörü sürekli gelişme kaydeden bir sektör, özellikle malzeme, ekipman ve hastane donanımı alanındaki tüm yenilik ve gelişmeleri takip ediyoruz ve bunları inşaat projelerimizde uyguluyoruz”.
Fiziki ortamın iyi olmasının hasta ve hastane çalışanları üzerinde pozitif bir etki yarattığını belirten Karasar, Sayın Sağlık Bakanının bu konularla bizzat ilgilendiğini, çok hassas ve başarılı olduğunu, buna bağlı olarak Bakanlığın Proje ve İnşaat Dairesinin mevcut gelişmeleri dikkatle inceleyerek hayata geçirilmesini sağlayacak düzenlemeleri yaptığını belirtti.


İşveren ve Yüklenici Arasındaki Uyum
Yaklaşık 25 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve 20 kişilik çekirdek kadroları ile kaliteli işler yaptıklarını belirten Karasar, bir projenin başarlı olmasındaki en önemli unsurlardan birinin de işveren ve yüklenici arasındaki uyum, işbirliği ve anlayış olduğunu söyledi. Ufuk Üniversitesi Yönetimi ile yakaladıkları uyumun kendilerini çok memnun ettiğini belirten Karasar, özellikle Ufuk Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege’nin özverili, heyecan dolu, enerjik kişiliğinin performanslarını artırdığını, kendilerinin de işlerini severek ve özveriyle yaptıklarını belirtti.
Yurtdışında da işler yaptıklarını belirten Karasar, en son Amerika Ordusuna Afganistan’da bir askeri hastane yaptıklarını, ISAF, Kızılhaç, Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlara direkt yada dolaylı olarak kaliteli hizmetler verdiklerini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...