Ana içeriğe atla

TÜYAP, FUARCILIK DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR

2008 yılı Expomed fuarını değerlendiren TÜYAP (Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ) Proje Grup Başkanı Ömür İnce, bu yıl ki fuara 49 ülkeden 1691 firma ve firma temsilcisi katılarak yurtiçi ve yurt dışından 50 ülkeden toplam 23.756 kişi ziyaret ettiğini belirtti.

Esra Öz: TÜYAP tıp fuarı nasıl oluştu?
Ömür İnce:
Başlangıçta tıp kongreleri yanında tıbbi sergiler olarak hazırlandı ve yaklaşık 10 yıl süren ön çalışmalarda Tüyap ülkemiz tıp fakültelerinin birçok anabilim dalı başkanlıkları ile iş birliği kurarak sayısız Ulusal, Uluslararası, Avrupa, Dünya kongreleri ve bağlı tıbbi sergi organizasyonlarını büyük bir başarı ile gerçekleştirdi. Bu organizasyonlarda edindiği tecrübe ve sağlık sektörüyle kurduğu ilişkiler sonucunda Tüyap tıp fuarı ilk olarak 1994 yılında o günkü fuar merkezimiz olan Tüyap Tepebaşı İstanbul Sergi Sarayı’nda 3000 m2’lik kapalı sergi alanında EKSPOMED İstanbul Tıbbi Analiz Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Teknik ve Ekipmanları Fuarı adı altında hazırlandı. Ekspomed fuarımızın yanına 4 yıl sonra LABTEK İstanbul Laboratuar teknolojisi ve Ekipmanları Fuar’ını da ilave ederek Fuarımızın kapsamını daha da büyüttük. Tüyap, 15 yıldır Tıp Fuarlarını düzenliyor

E.Ö.: TÜYAP Expomed fuarına katılan firmalara sunulan avantajlar nelerdir?
Ö.İ.:
Tüyap Expomed Labtek fuarı 15 yıllık süreç içerisinde Türkiye sağlık endüstrisinin istikrarla, sürekli gelişimi, büyük rekabet içerisinde bulunan diğer ülkenin etkisizleştirilmeleri ve firmalarımızın dış Pazar paylarının yükseltilmesi için bölgemizde hazırlanan en güçlü fuar organizasyonu olmuştur. Türk tıp sektörünün bilimsel ve teknolojik alanlarda dünya standartlarındaki gelişimini gösteren ürünler bu fuarda rekabet ettiğimiz yabancı pazarlara bir bütün halinde sunulmaktadır Avrupa, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin büyük güven duydukları sektöre ait ürünlerin, anılan bölgelerden gelecek ziyaretçilere tanıtılması için Ekspomed/Labtek Fuarı bir fırsattır.
Bu fuarda Tıp sektöründe ülkemizin sağlık tesislerinin, bilgi birikiminin, üretilen tıbbi cihaz, donanım ve malzemelerin yabancı ülkelere, yurt içindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına tanıtılması ve pazarlanması için önemli bir platform oluşturulmuştur. Yerli ve yabancı yatırımcıların bu fuara ziyaretlerinin sağlanması gerek yurt dışına açılmak ve gerekse yurt içi ve yurt dışı girişimcileri ile iş birlikleri oluşturmak, sektör girişimcileri için bir yatırım fırsatı olarak görülmektedir.

E.Ö.:Tüyap yurtdışı ofisleriniz yeterince destek veriyor mu?
Ö.İ.:
Ekspomed/Labtek Fuarımız geçirdiği 15 yıllık süreç içerisinde Tüyap’ın yurt dışında bulunan Halep Suriye, Tiflis Gürcistan, Moskova Rusya, Sofya Bulgaristan ve Tahran İran ofisleri kanalı ile Almanya Dusseldorf MEDICA ve B.A.E Dubai ARAB HEALTH Fuarlarında yapılan etkin tanıtım çalışmaları ile uluslararası geniş kitlelere, yeni nitelikli yabancı fuar ziyaretçilerine ve sayısız yabancı firmaya ulaşmıştır. Bu sayede fuarımızı uluslararası fuar takvimine aldırarak UFİ Küresel Fuar Endüstrisi Birliği üyesi olmasını sağladık. Ülkemizde üretilen Tıbbi cihaz ve ekipmanların dış pazar paylarının arttırılarak, yeni pazarlar bulunması imkanını oluşturduk.

E.Ö.: Tüyap Expomed/Labtek 2008 fuarını kimler ziyaret etti?
Ö.İ.:
Yurt içinde tıp doktorları, eczacılar, tıp kökenli üniversitelerimizin rektörleri, tıp fakültelerimizin dekanları, devlet, özel, askeri ve meslek hastanelerimizin başhekimleri, hastane müdürleri, satın alma yetkilileri, tıp fakültelerimizin anabilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri, veterinerlik fakülteleri, fen edebiyat fakülteleri biyokimya bölüm başkanları, veterinerlik fakülteleri bölüm başkanları, Türkiye Kızılay Kan Merkezi, kan bankası yetkilileri, tüm sağlık kurum kuruluşlarının yöneticileri ve T.C Sağlık Bakanlığı yetkilileri davet edilerek fuar süresince ağırlanmış ve katılımcı firmalarımız ile ticari temaslar kurmaları sağlanmıştır.

Ayrıca bu yıl ki fuarımıza Türk İş Adamları Kalkınma Ajansı (TİKA), DTM, T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve T.C.Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler Daire Başkanlığı ile müşterek bir çalışma başlatarak fuarımıza 47 ülkeden alım heyetleri getirdik. Bu çalışmalarımız gelecekte de gelişerek devam edecektir.

E.Ö.:Bu sene ki fuara katılım nasıldı?
Ö.İ.:
Tüyap’ın hazırladığı Ekspomed/Labtek fuarı 60.000 m2’lik kapalı alanda düzenlenen ülkemizde ve Avrasya coğrafyasında konusunda en önemli, en etkili ve en büyük fuar olmuştur. Bu yıl ki fuarımıza 49 ülkeden 1691 firma ve firma temsilcisi katılmış ve fuarımızı yurtiçi ve yurt dışından 50 ülkeden toplam 23.756 kişi ziyaret etmiştir.

Fuarımız artık tüm dünyanın kabul ettiği ve özellikle Türkiye beraberinde tüm komşu ülkeler ve dünya ülkelerinin buluştuğu, her yıl büyük bir hevesle beklenen bir etkinlik olarak zaman içerisinde daha da gelişecek, büyüyecek ve gerek yurt içi ve gerekse Avrasya bölgesindeki liderlik vasfını sürdürecektir. Bizler Tüyap ailesi olarak fuarımızın gelişmesinde ve büyümesinde bizlere destek veren sağlık sektörünün saygın meslek örgütlerine ve çok değerli katılımcı firmalarımıza, sağlık kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerine ve çok değerli hocalarımıza, Türk İş adamları Kalkınma Ajansına, TC Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığımıza ve T.C. Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...