Ana içeriğe atla

ÖYP KONGRESİNE BÜYÜK İLGİ




Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Kongresinde akademik alanda yaşanan sorunlar ele alındı.

Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Kongresinde önemli konular ele alındı. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış'ın açılış konuşmasını yaptığı kongreye, enstitü müdürleri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, YÖK, çeşitli üniversitelerden temsilciler ve ÖYP araştırma görevlileri katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, konuşmasında şunları söyledi: “Üniversite birkaç yönü olan kavramdır. Türkiye’nin kendi üniversite serüveni, geç kalmış geç kalmış olduğumuz alanlardan birisi. Geç kalmış olmak, kötü yapacağımız anlamına gelmez. Bazen geç kalmışlık eğer tecrübeyi iyi okuyabilirseniz kazanımı da yola çıkmak anlamına da gelebilir. Ben Türkiye’nin böyle bir evrensel bir tecrübeyi yedeğine alarak yeni bir hamleyle üniversite sorununu da dahil olmak üzere her tür konuyu çözebilecek potansiyele sahip olduğunu biliyor ve görüyorum.”


“Kaynak Aktarımı ve Diğer Konulardaki Sıkıntıları Bu Süreçte Çözdük”
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Koordinatörü Prof. Dr. Mutlu Aytemir başkanlığında düzenlenen ÖYP Kongresine büyük ilgi oldu. Yeni bilim insanlarının yetişmesi için Hacettepe Üniversitesi adına önemli adımlar atan Aytemir, bu alanda kongre düzenleyerek bir ilki başardı. Bu çalıştaydan elde edilen bilgilerin ÖYP de yaşanılan sorunların tespiti açısından çok faydalı olduğunu belirten Aytemir, “75 farklı üniversiteden 55'i Kalkınma Bakanlığı destekli olmak üzere YÖK'ten desteklenen toplam 385 ÖYP araştırma görevlisi Hacettepe'de beş farklı enstitüde eğitim görüyor. Kaynak aktarımı ve diğer konulardaki sıkıntıları bu süreçte çözdük. Ofis ve diğer problemleri çözmek için çalışmalara devam ediyoruz. Şu an Türkiye'de en yüksek ÖYP bütçesi YÖK'ten Hacettepe'ye aktarıldı.”
Türkiye'nin ilk ÖYP Kongresi'ni düzenlemekten gurur duyduklarını dile getiren Aytemir, ÖYP araştırma görevlilerinin bir yıldır yurtiçi ve yurtdışı bilimsel amaçlı sempozyum ve çalıştay gibi çeşitli toplantılara katıldığını söyledi. 

“ İnsan gücü geliştirilmesi ile ilgili olarak, başlangıç noktası da ÖYP’nin başlangıcıdır”
Araştırma Geliştirme Girişimcilik Daire Başkanlığı Vekili Nuri Duman, şunları söyledi: Nitelikli insan kalkınmamız için en önemli araçlarımızdan biri. Kalkınma Bakanlığının Araştırma Geliştirme Kaynakları ile bağdaştırma ile desteklemek gerekirse iki tür desteğimiz biri araştırma alt yapısı bir diğeri de insan gücü kaynakları. İnsan gücü geliştirilmesi ile ilgili olarak, başlangıç noktası da ÖYP’nin başlangıcıdır.” 


“ÖYP Ülkemizin Önünü Açacak Çok Önemli Bir Program”
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ülkemizin önünü açacak çok önemli bir program. Hacettepe Üniversitesi insan kaynakları açısından bütün Türkiye'ye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Bu kapasiteyi atıl olarak tutmak çok yazıktır, israftır. ÖYP, ülkemizin önünü açacak çok önemli bir program. Hacettepe Üniversitesi insan kaynakları açısından bütün Türkiye'ye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Bu kapasiteyi atıl olarak tutmak çok yazıktır, israftır. Ne kadar fazla ÖYP kadrosu alabilirsek, ne kadar fazla yeni enstitüler kurabilirsek, ülkemize ne kadar yararlı olabilirsek, kapasitemizi en isabetli şekilde kullanmış oluruz" dedi.


Doğru, etik ve tarafsız haberciliğin adresi Med-Index : www.med-index.com Mutlaka ziyaret edin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...