Ana içeriğe atla

BAŞBAKAN, DÜNYAGÖZ’Ü AÇTI

Dünyagöz Hastanesinin açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Batıda George neye layıksa benim ülkemde de Ahmet Mehmet de ona layıktır" dedi.

Dünyagöz Hastanesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, siyasiler, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Dünyagöz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi: “Hastanelerin açılışını sınırladınız, çok iyi yaptınız. Ancak branş hastaneleri bunun dışında tutulmasını istiyorum. 1milyon 500 bin hasta muayene ettik, 200 bin üzerinde ameliyat gerçekleştirdik. 2009 yılında 18 bin civarında yabancı hastaya hizmet vermiş olacağız. Artık vakıf üniversitesi kurmanın zamanı geldi.”

Malatya'daki programı nedeniyle açılış törenine yaklaşık 2 saat geçikmeli katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasına gecikmeden dolayı özür dileyerek başladı. Dünyanın en büyük göz hastanelerinden birine sahip olmanın haklı gururunu yaşadığını kaydeden Erdoğan, Ankara bu sağlık tesisi ile birlikte Türkiye’nin en büyük sağlık merkezilerinden biri olmak yolunda da emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.


“Hastane Yap Senden Kiralayalım”
Erdoğan, “Ülkemizin sağlık alanında nereden nereye geldiğinin herkes tarafından biliniyor. Sadece devletin yatırım yaparsa yatırım oluyor, sadece devlet yatırım yaparsa işler oluyor mantığını geride bıraktık. Birçok müteahhit arkadaşlarımıza söylüyorum 'gelin arazi okul yapın devlete 25-30 yıllığına kiralayın' önerisinde bulunduk. Hastane yap senden kiralayalım biz buna da varız. Bu konuda adım atamadık ama bunu da başaracağız. Hükümetimiz geldiğinde sağlık sektörü kronik sorunlarla uğraşıyordu. Türkiye'nin krizi en az zararla atlatan ülke olacağız. Enflasyon yüzde 30'lardan yüzde 6'lar seviyesine indi, yüzde 24'lük bu fark ise halkın cebinde kaldı" dedi.

“150 Olan Hastane Sayısı Bin 300'e Yükseldi”
Yatırımcıların genellikle bürokratik oligarşiden yakındığını dile getiren Erdoğan, "Bu milleti seven, vatanseverler oligarşiye teslim olmayan bürokratlar olmalı. Göreve gelmeden önce Türkiye'de 150 olan hastane sayısı bin 300'e yükseldi. 350 eczacıdan hizmet alan halkım artık bütün eczanelerden yararlanıyor. Özel hastanelerinde kapısını açtık, hastaneler otururlar sorunu çözerler. Batıdaki George neye layıksa benim ülkemde de Ahmet, Mehmet ona layıktır, biz bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından Dünyagöz Hastanesi'nin açılış kurdelesini eşi Emine Erdoğan, Bakan Çiçek, Bakan Akdağ, Başkan Gökçek ve Dünyagöz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu ile birlikte kesti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he...

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay...

JAPONYA’DA TUS SINAVINI GEÇEN OFTALMOLOJI ALANINDA İLK TÜRK OLARAK HASTA MUAYENE EDEN VE OPERASYON YAPAN DR. MURAT DOĞRU

Japon TUS’unu geçen ilk  yabancı doçent ve oftalmolojideki ilk Türk olmayı başaran Keio Üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, araştırmaları ve eğitimdeki yaşadıkları ile ilgili meslektaşlarına rehber olacak bilgiler verdi. Keio üniversitesi ve Tokyo Dental College’de öğretim üyesi olan Doç. Dr. Murat Doğru, Japonya' da oturma izni hakkı almasının yanında iki aşamalı Japon Tıpta Uzmanlık Sınavını geçerek bir ilke imza attı. Göz kuruluğu üzerine çalışmalarını sürdüren Doğru, Japonya’daki yaşam şartları, çalışma koşulları ve tıp eğitimi hakkındaki görüşlerini Med-Index’e anlattı. Ne üzerine çalışıyorsunuz? Kornea ve ön segmenti üzerine çalışıyorum. Kuru göz ve alerji üzerine uzmanlık yaptım. Yeni tanı teknikleri geliştirilmesi yani gözyaşı miktarı ve gözyaşı kalitesinin tanımlanması ile ilgili diyagnostik tetkikler üzerine araştırmalarımı yürütüyorum. Gözyaşı bezi ile ilgili temel çalışmalarım var. Yeni göz damlalarının geliştirilmesi...